Анна Горкун та агенція Tabasco презентували нові українські вина — 46 Parallel - PostEat

пошук

Анна Горкун та агенція Tabasco презентували нові українські вина — 46 Parallel
07-02-2020 0 5121


2 лютого в ресторані Vino e Cucina відбулась презентація нового українського винного проєкту 46 Parallel. Засновники бренду, Анна й Тарас Горкун та Олександр Смірнов з креативної агенції Tabasco створювали його з ідеєю Proudly Ukrainian — українське вино може і повинно стати предметом гордості.

«В Україні склалась ситуація, коли закордонні вина захоплюють серця наших споживачів. Ми вважаємо цю тенденцію несправедливою, а винний потенціал України недооціненим. Мета проєкту 46 Parallel — звернути увагу питців на українське вино, розкрити потенціал країни та показати, якого високого рівня може досягти українське вино. На кожній пляшці можна побачити моє ім’я та гасло Proudly Ukrainian — це знак того, що сім’я Горкун відповідає за якість вина та горда його українським походженням», — сказала у своєму вітальному слові засновниця бренду Анна Горкун.

Назву проєкту 46 Parallel («46 паралель») взято від спільної паралелі для півдня України та французьких винних регіонів Бордо та Бургундія. Так, відстань між Францією та Україну величезна, але «46 паралель» — це ще й орієнтир якості на який рівнялись засновники бренду та творці продукту.

За словами керівника агенції Tabasco Олександра Смірнова винний проєкт 46 Parallel став втіленням смілих та сильних ідей, — «Це сімейна історія, де вимоги до якості продукту були на найвищому рівні. Ми взяли на себе роботу по пошуку дизайнерських та креативних рішень, які б відповідали якості у пляшці та донесли до питців цінність вина. Проєкт став для нас дуже особистим та сповненим хорошими емоціями».

Гостям дегустації було презентовано шість вин 46 Parallel двох лінійок — вин з перспективою витримки Grand Admiral та вин яскравого зрозумілого стилю El Capitan. Різниця в ціні — 1500 грн для всіх вин Grand Admiral та 350 грн для всіх вин El Capitan та ідейному наповненні лінійок.

Вина El Capitan створені для щоденних подій — для вечірки, вечері або просто відпочинку з келихом вина. Обмежений реліз вин Grand Admiral розрахований на багаторічну витримку, святкування визначних подій, складних та багатогранних поєднань зі стравами високої кухні.

Першим гості вечері спробували ігристе вино El Capitan Brut, створене з сортів шардоне та піно блан 2019 року врожаю. Вино виготовлене методом «Шарма» (у великих резервуарах) на базі ПрАТ «Одесавинпром» з українського винограду відібраного спеціалістами 46 Parallel. Виноград виріс на виноградниках біля селища Сарата в Одеській області.

У келиху вино розкрилось нотами квітів, цитрусів та білих фруктів. Стиль вина подібний до якісного просеко. Цікавий варіант для фуршету з закусками з риби, креветок чи білого м’яса.

Головний винороб 46 Parallel Євгенія Пустовіт розповіла, що прагнула досягти саме такого стилю — яскравого аромату квітів і фруктів, питкого гастрономічного (для поєднань з їжею) смаку. «У вересні презентуємо наші ігристі вина класичного методу з витримкою у пляшці, як роблять шампанське. Зараз вони витримуються, щоб вийти на максимальні показники аромату і смаку», — розповіла винороб.

Роже вино El Capitan виготовлене з українського винограду сорту піно меньє, який виріс у Бессарабії (Овідіопольський р-н). Вино продемонструвало аромати полуниці з вершками, малини, грейпфруту та юзу. Ним можна насолоджуватись соло без їжі або компонувати зі свіжими літними салатами, різними видами різото, білим м’ясом, рибою та морепродуктами на грилі.

Третім вино дегустації стало біле вино El Capitan з сорту піно грі (піно гріджіо). Вино місяць витримувалось на осаді (sur lie) і отримало насичений аромат цитрусових, яблук та меду. Яскраве самодостатнє вино, яке стане вдалою парою для страв з риби, морепродуктів або білого м’яса.

Першим вином лінійки Grand Admiral стало витримане вино з сорту винограду мерло. Виноград для нього виріс у Херсонській області (Білозерський р-н), а саме вино 24 місяці витримувалось у бочках з французького дуба. В ароматі вина ми знайшли відтінки чорносливу, чорноплідної горобини, гранату, сушеної вишні та сухих трав. Соковитий смак червоних фруктів з живою кислотністю збагатив наші враження від стейка з телятини з цукіні — одна з найкращих пар вечору. Вино має норов та потенціал до витримки.

Друге вино лінійки Grand Admiral створене шляхом асамбляжу сортів винограду мерло та каберне совіньйон 2016 року врожаю. Виноград також було вирощено під контролем спеціалістів чорноплідної горобини у Білозерському районі у Херсонській області. Союз сортів мерло та каберне совіньйон — типова суміш для французького регіону Бордо, яка вважається еталонною для більшості виноробів світу. Вино пройшло витримку 24 місяці у бочках з французького дуба. В його ароматі ми знайшли ноти чорної смородини та сливи, нюанси шоколаду, шкіри та кави. Через кілька років вино вийде на пік своїх показників. «Це вино створювалось з розрахунком на довге життя — до 20 років еволюції у пляшці», — розповіла винороб Євгенія Пустовіт.

Останнім вином вечору став бленд Grand Admiral сортів винограду каберне совіньйон, сапераві та мерло, який було зібрано у Херсонській області. Окрасою суміші ароматів червоних ягід та фруктів стали відтінки спецій та прянощів. Якщо можна так сказати про вино, то цей бленд був саме «духмяним» — гарна пара для вишуканих страв зі спеціями, дичини на грилі, олениною, вепрятиною тощо.

Презентація стала першим впевненим кроком бренду 46 Parallel в когорту проєктів якісних українських вин. Їх поки зовсім небагато, на кшталт проєкту Shabo Vaja Grand Cru (Одеська обл.), винарні «Колоніст» (Одеська обл.), «Бейкуш Вайнері» (Миколаївська обл.), «Вина Гулієвих» (Одеська обл.) тощо. Але не приховуємо надію, що ці приклади стануть орієнтиром для інших та створять нову хвилю українського виноробства.

У проєкту 46 Parallel є всі шанси на успіх. Найголовніше те, що компанія працює з українським виноградом, контролює умови його вирощування та гарантує походження. Це якісний та відповідальний підхід до виробництва. По-друге, за стиль українських вин 46 Parallel відповідає досвідчений винороб Євгенія Пустовіт, яка орієнтується на актуальні європейський та світові взірці. Побудовою бренду займався один з найсильніших гравців ринку реклами й маркетингу агенція Tabasco. Амбасадором бренду 46 Parallel став винний експерт Євген Сеган. Самим проєктом керують спеціалісти, які розуміються на вині та вірять в потенціал українського продукту. Сподіваємося, що команді вдасться переконати в цьому й українських питців вина.

20 лютого відбудеться презентації інших лінійок проєкту 46 Parallel — Apostrophe та Prima Maria.

Фото: 46 Parallel

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi