Анна-Євгенія Янченко провела онлайн-дегустацію вина «Виноробні князя Трубецького» та поділилась цікавими фактами - PostEat

пошук

Анна-Євгенія Янченко провела онлайн-дегустацію вина «Виноробні князя Трубецького» та поділилась цікавими фактами
24-05-2023 0 440


Авторка книги «Вино без правил», винна експертка, лекторка WSET Анна-Євгенія Янченко 21 травня провела онлайн-дегустацію вина «Виноробні князя Трубецького» (перейменована на Stoic Winery). Про це повідомляється на Facebook-сторінці “Сомельє в зелених штанях”.

У випуску Анна-Євгенія Янченко говорила про вина та долю історичної виноробні — шато імені князя Трубецького з Херсонщини. Ця виноробня була заснована ще в 1889 році, а 1900 році вина цієї виноробні вже отримали Гран-прі на Всесвітній виставці в Парижі.

“Поки що доступу до виноробні немає, бо вона продовжує перебувати під обстрілами, виноградники заміновані, колекція вин розграбована, але вже точно відомо, що після Перемоги вона працюватиме під іншим ім’ям. Власники деколонізували назву, тепер виноробня зватиметься Stoik Winery.

Знайти вина цієї виноробні наразі складно, та я дуже рекомендую вам шукати й купувати ВСІ пляшки цієї виноробні: є висока ймовірність, що вони перетворяться на колекційну цінність”, — розповіла Анна-Євгенія Янченко.

На дегустації були такі вина:

  • Prince Trubetskoi Winery Merlot Reserve 2018
  • Prince Trubetskoi Winery Pinot Noir 2018
  • Prince Trubetskoi Winery Red Dry Reserve 2018

Декілька цікавих фактів про виноробню від Анни-Євгенії Янченко:

  • В 1917 році комуністи націоналізували виноробню і маєток “Козачий” отримав нову назву – радгосп імені Леніна.
  • За радянських часів розуміли, що місцеві вина – справжній скарб. Про це свідчать такі факти: знакові вина заводу, такі як «Перлина степу», «Наддніпрянське» чи «Оксамит України», були постійними учасниками місцевих та міжнародних конкурсів того часу, в тому числі й за радянських часів; ці вина були представлені в унікальній мережі готелів для іноземців.
  • Починаючи з 2003 виноробню реконструювали та поновлювали – вона була туристичної й виноробною перлиною України.
  • За кілька годин після початку повномасштабного вторгнення Росії вся територія винзаводу опинилася під окупацією. Були викрадені пляшки колекційного вина, які зберігалися з кінця ХІХ століття. Колекція, яка збиралася 70 років, була повністю розграбована.
  • Виноградники заміновані, а виробниче приміщення та лабораторія потрапили під обстріл. Сотні тисяч літрів вина, що зберігалося в Шато, були знищені та розграбовані. Ніхто не знає, що зараз відбувається в Шато, тому що територія обстріляна з кулеметів, мінометів і іншого, і потрапити на територію неможливо.

“Я не змогла відкоркувати ці пляшки від Шато Князя Трубецького, бо вони занадто цінні.

Тому вони будуть розіграні між всіма, хто зробить донат понад 200 гривень для купівлі прилади нічного бачення AGM PVS-14 NW1I WHITE PHOSPHOR NIGHT VISION MONOCULAR Gen2 для розвідувального взводу розвідувального відділення Інтернаціонального Легіону України”, — після онлайн-дегустації повідомила авторка книги «Вино без правил».

Задонатити можна тут. Далі потрібно поставити “+” в коментарі до цього допису в Facebook. Переможців буде три, Анна-Євгенія Янченко особисто розіграє вино, вкаже переможців в сторіз і Facebook, і відправлю 3 пляшки вина «Новою поштою» в четвер.

Фото: Facebook Сомельє в зелених штанях

Читайте також: 

Українські виноробні отримали 23 медалі на конкурсі International Wine and Spirit Competition

«Міністерство Шаурми» та Massimo Gelarty проведуть в Києві фестиваль «божевільного» морозива

Женя Білоусов гість п’ятнадцятого епізоду подкасту «Реве та стогне ресторатор»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi