Дарія Крікунова опублікувала перелік актуальних тенденцій у світі їжі на наступний рік - PostEat

пошук

Дарія Крікунова опублікувала перелік актуальних тенденцій у світі їжі на наступний рік
23-10-2023 0 498


Дослідниця їжі та гастрономії, авторка телеграм-каналу «Бетонна галушка» Дарія Крікунова опублікувала перелік актуальних тенденцій у світі їжі на наступний рік на думку однієї з найбільших американських мереж супермаркетів продуктів здорового харчування Whole Foods Market. Перелік було опубліковано онлайн-платформою Broken Palate, а Дарія Крікунова доповнила їхні передбачення своїми спостереженнями та прикладами.

«Згідно з їхнім баченням у наступному році будуть актуальні:
1. Продукти на основі рослинної сировини з меншою кількістю доданих хімічних інгредієнтів.
Мова йде про альтернативу супер-перероболеним продуктам (ultra processed foods). Рослинні замінники м’яса з темпе, грибів та бобових. Рослинне молоко з мінімуму інгредієнтів (зазвичай там у складі зустрічається купа емульгаторів, стабілізаторів та рослинної олії).
2. Какао
Пудри на основі какао в якості нового підсолоджувача, желе з м’якушем какао і так далі. Тренд на використання в їжу інших частин плода какао вже якийсь час розвивається.

3. Гречка!
Здається на Заході нарешті починають розуміти наше захоплення цим злаком. І відкривають його потенціал за межами млинців-крепів та гречаної локшини. Тепер американці назвали гречку теж суперфудом і пропонують смакувати нею у формі рослинного молока, крекерів або граноли. Дурні, просто зваріть і з’їжте з грибочками!
4. Веганська риба
Веганам прикро, що загальний шал навколо рибних консервів проходить повз. Тому вони намагаються створювати ерзац-рибу з моркви, гребінці з грибів, та імітувати ікру з морських водоростей. Не оминула ця історія і високу кулінарію. Так Грант Ахац з Alinea створив фальшиві сардини з баклажанів, скориставшись, до речі, для цього властивостями лугів зберігати міцну текстуру рослинних продуктів, про що я писала.
В Україні Wanted Vegan вже теж виробляють веганську рибу (особисто я маю питання до того, чому мікс крохмалів називають рибою, але менше з тим).

5. Відповідальна до навколишнього середовища вода (чесно, на цьому моменті я спершу засміялась).
Маються на увазі напої, виготовлені з фруктових відходів, та побутові миючі засоби, більш безпечні для навколишнього середовища. Економія, безпека — все сюди.
6. Стає гаряче
Гострі продукти потроху крокують вперед. Тепер це не тільки соуси, сушені перці й приправи на їх основі. Гостре поступово починає з’являтися в напоях, цукерках та коктейлях.
7. Локшина
Локшина в принципі не здавала своїх позицій, проте тепер стає більш популярним те, що Настя з «І це прекрасно» називає «дизайнерською мівіною» — дорогі версії локшини швидкого приготування. Типу від Momofuku.

8. Маленькі ласощі
Невеличкі солодкі винагороди на один укус стають більш популярними. Маленькі тарти, тістечка, милий чай або навіть бомбочка для ванн. Економічне становище погіршується, тож крихітне частування може бути останньою межею марнотратства.
9. Жіноче здоров’я
Колаген віджив своє, хай живе колаген. Але тепер на його місце заступають продукти, які є джерелом естрогену. Все більше жінок піклуються про своє здоров’я в період менопаузи, і все більше компаній починає виробляти добавки, закуски та енергетичні батончики, що спрямовані на управління естрогеном.
10. Хороші енергетики
Потрібно збадьоритись без кофеїну? Тепер ринок пропонує напої на основі грибів, пробіотиків і інших альтернатів каві», — написала Дарія Крікунова.

Читайте також:

WINETIME відкриває гастромаркет на вулиці Джона Маккейна

Ресторатор Ігор Сухомлин поділився враженнями про десять львівських закладів

Юрій Ковриженко та азійська шефиня Маргарита Форес готували на благодійній вечері

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi