Держсекретар США Ентоні Блінкен зіграв на гітарі та заспівав зі сцени київського бару «БарменДиктат» - PostEat

пошук

Держсекретар США Ентоні Блінкен зіграв на гітарі та заспівав зі сцени київського бару «БарменДиктат»
15-05-2024 0 414


14 травня до Києва з неанонсованим дводенним візитом прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Як повідомляє Reuters, американський дипломат є першим високопоставленим чиновником США, який відвідав Україну після того, як минулого місяця Конгрес США ухвалив пакет військової допомоги на 61 мільярд доларів.

Мета візиту — продемонструвати солідарність та підтримку з боку Сполучених Штатів Америки у боротьбі українців за свою свободу. «Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку України, яка захищає свою свободу від російської агресії»,написав Блінкен у соціальній мережі X.

Після офіційної програми зустрічей з Президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр міністром України Денисом Шмигалем та промови у Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, держсекретар США провів робочий обід із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Для обіду обрали піцерію Veterano Pizza в центрі Києва, де скуштували м’ясну «українську» піцу з шинкою та цибулею і вегетаріанську піцу. Veterano Pizza з тематичним інтер’єром відкрив ветеран української армії Леонід Остальцев, який у 2014 році служив на Донбасі у складі 30-ї окремої механізованої бригади. В закладах працюють українські ветерани, які регулярно доставляють безкоштовну піцу до лікарень, де проходять лікування ветерани.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ministry of Foreign Affairs of Ukraine 🇺🇦 (@mfa_ukraine)

Ввечері того ж дня держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав київський бар «БарменДиктат», де разом з гуртом «19.99» заспівав пісню «Rockin‘ In The Free World» канадського музиканта Ніла Янга та зіграв на гітарі.

«Я знаю, що зараз дуже, дуже важкий час. Ваші солдати, ваші громадяни, особливо на північному сході в Харкові, дуже страждають. Але вони повинні знати, ви повинні знати, що Сполучені Штати з вами, велика частина світу з вами. І вони борються не лише за вільну Україну, а за вільний світ, і вільний світ теж з вами», — зазначив Ентоні Блінкен.

Головна фото: www.instagram.com/secblinken

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi