Дієтологиня розвінчала міфи про рибу та морепродукти - PostEat

пошук

Дієтологиня розвінчала міфи про рибу та морепродукти
20-11-2019 0 2928


Алла Манайкіна у своєму Instagram назвала чотири популярних міфи про рибу та морепродукти й розвінчала один з них. «Кажуть, що у морепродуктах багато холестерину. Так, але він врівноважений ненасиченими жирами та омега-3 і тому швидко залишає організм», — пише дієтологиня.

Чотири головні міфи про рибу та морепродукти, про які йде мова у публікації: 

  • Міф №1: Креветки, кальмари та інші морепродукти містять багато холестерину;
  • Міф № 2: Риба містить багато фосфору і корисна для кісток;
  • Міф № 3: Вся морська риба забруднена важкими металами;
  • Міф № 4: Червона риба — багате джерело омега-3 жирних кислот.

Ось, як Манайкіна розвінчала перший міф:

«Так, насправді, морепродукти містять багато холестерину. Але чи значить це,  що вони  підвищують ризик атеросклерозу? Середземноморська дієта з великою кількістю риби та морепродуктів доводить протилежне і ось причина.

Сама по собі кількість холестерину нічого не означає. Стане він небезпечним чи ні, залежить від того, які ще жири присутні в їжі. Якщо продукти разом з холестерином містять велику кількість тваринних насичених жирів (як в жирному м’ясі, ковбасі, жирній птиці) це уповільнить виведення зайвого холестерину з крові та у кілька разів підвищить індекс атерогенності — ризику

Якщо у продукті холестерин урівноважений ненасиченими жирами, тим більше якщо це омега-3, характерні для морської риби й морепродуктів, то зайвий холестерин швидко залишає організм, а ризик атеросклерозу знижується.

Тому небезпечний не абсолютний вміст холестерину в їжі, а співвідношення між кількістю холестерину, насичених тваринних жирів і ненасичених жирних кислот».

Головна фотографія: Red Lobster Seafood Co.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi