пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Алла Манайкіна у своєму Instagram назвала чотири популярних міфи про рибу та морепродукти й розвінчала один з них. «Кажуть, що у морепродуктах багато холестерину. Так, але він врівноважений ненасиченими жирами та омега-3 і тому швидко залишає організм», — пише дієтологиня.
Чотири головні міфи про рибу та морепродукти, про які йде мова у публікації:
Ось, як Манайкіна розвінчала перший міф:
«Так, насправді, морепродукти містять багато холестерину. Але чи значить це, що вони підвищують ризик атеросклерозу? Середземноморська дієта з великою кількістю риби та морепродуктів доводить протилежне і ось причина.
Сама по собі кількість холестерину нічого не означає. Стане він небезпечним чи ні, залежить від того, які ще жири присутні в їжі. Якщо продукти разом з холестерином містять велику кількість тваринних насичених жирів (як в жирному м’ясі, ковбасі, жирній птиці) це уповільнить виведення зайвого холестерину з крові та у кілька разів підвищить індекс атерогенності — ризику
Якщо у продукті холестерин урівноважений ненасиченими жирами, тим більше якщо це омега-3, характерні для морської риби й морепродуктів, то зайвий холестерин швидко залишає організм, а ризик атеросклерозу знижується.
Тому небезпечний не абсолютний вміст холестерину в їжі, а співвідношення між кількістю холестерину, насичених тваринних жирів і ненасичених жирних кислот».
Головна фотографія: Red Lobster Seafood Co.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi