Dogs friendly or not: ваша свобода закінчується там, де починається свобода інших? - PostEat

пошук

Dogs friendly or not: ваша свобода закінчується там, де починається свобода інших?
16-07-2019 0 2536

Автор


16 липня ведуча одного зі столичних телеканалів Василіса Фролова опублікувала пост у Facebook, де поскаржилась на те, що її собачку Лізу не пустили в заклад — в кондитерську HONEY. Також Василіса відзначила, що віднині вона не буде відвідувати кондитерську. 

Власниця закладу Анна Завертайло у своєму пості на Facebook пояснила, що працівники кондитерської керувались діючим законодавством України, яке забороняє відвідувати заклади громадського харчування з тваринами.

Закон України чітко забороняє знаходження домашніх тварин у закладах громадського харчування. Але багато закладів хочуть задовольнити потреби гостей з домашніми улюбленцями. Що тоді робити людям, які б не хотіли, що поруч у закладі з ними знаходились собаки, наприклад, через алергію, через певні антисанітарні моменти тощо? Як знайти баланс у цьому питанні?

Що видумаєте з цього приводу? Опитування нижче.

Юридична довідка:

Згідно частини 3 статті 1 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (надалі — «Закон України № 3447-IV«): «домашні тварини — собаки, коти та інші тварини, що протягом тривалого історичного періоду традиційно утримуються і розводяться людиною, а також тварини видів чи порід, штучно виведених людиною для задоволення естетичних потреб і потреб у спілкуванні, що, як правило, не мають життєздатних диких популяцій, які складаються з особин з аналогічними морфологічними ознаками, та існують тривалий час у їх природному ареалі».

Проте, Закон покладає обов’язки на власників домашніх тварин.

Статтею 9 Закону України № 3447-IV передбачені певні собливості утримання домашніх тварин, а саме: «Особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана забезпечити: безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною домашньою твариною;»

Статтею 22 Закону України № 3447-IV передбачені «Правила поводження з домашніми тваринами, що виключають жорстокість»: «При поводженні з домашньою твариною особа, яка її утримує, зобов’язана: забезпечити наявність намордника, повідка, що необхідні для здійснення вигулу домашньої тварини поза місцем її постійного утримання;»

Окрім того, пункт 5.7 Рішення Київської міської ради (орган місцевого самоврядування) №1079/3912 від 25.10.2007 року «Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками і котами в м. Києві» встановлює:

«Не дозволяється приводити тварин (крім собак-поводирів) у приміщення магазинів і кафе (крім спеціалізованих магазинів для тварин), об’єктів громадського харчування, установ охорони здоров’я, освіти та культури, на територію дитячих та спортивних майданчиків».

Та згідно пунку 8 «Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах Української РСР», встановлюються, що:

«Забороняється: … г) приводити собак і котів у приміщення магазинів, їдалень, на дитячі майданчики, бульвари, пляжі, парки, сквери, сади та інші місця загального користування;».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi