Дослідження: вегетаріанці стрункіші та менш екстравертивні, ніж м’ясоїди - PostEat

пошук

Дослідження: вегетаріанці стрункіші та менш екстравертивні, ніж м’ясоїди
25-06-2020 0 592


Такі висновки зробив Інститут наук свідомості та мозку імені Макса Планка в Лейпцигу (Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences) у співпраці з університетською лікарнею Лейпцига під час спільного дослідження та тему зв’язку будови тіла і психіки людини з різними типами харчування.

Згідно з опитуванням Інституту демоскопії Алленсбаха у 2019 році понад 6,1 млн німців назвали себе вегетаріанцями, що на 400 000 осіб більше, ніж два роки тому.

Згідно з результатами дослідження Інститут наук свідомості та мозку імені Макса в Лейпцигу , чим менше людина споживає продуктів тваринного походження, тим в середньому у неї нижчий індекс маси тіла.

На думку вчених однією з причин цьому може бути те, що при обранні рослинного раціону, людина споживає більше свіжих продуктів, ніж термічно оброблених.

«Продукти, що багаті на жири та цукор стимулюють апетит та вповільнюють появу відчуття ситості. Якщо людина уникає продуктів тваринного походження, то вона споживає у середньому менше таких продуктів», — пояснює Евелін Медавар, авторка матеріалу про результати дослідження.

Окрім того, вегетаріанська їжа справляє позитивний вплив на кишкову мікробіоту. «Люди, які їдять рослинні продукти витрачають менше енергії», — додає Медавар. Додатковими факторами досягнення почуття ситості можуть бути активний спосіб життя та високий рівень свідомості щодо власного здоров’я.



Дослідники також виявили, що тип раціону пов’язаний з характером особистості. З’ясувалось, що люди, які віддають перевагу рослинним продуктам мають більш інтровертований тип характеру, ніж м’ясоїди. Вчені не можуть точно сказати з чим це пов’язано, але припускають, що інтровертований тип має чіткі та стійкі звички харчування. Зв’язок між рослинною дієтою та невротичною поведінкою (тривожністю) та депресією в межах дослідження не підтвердився.

Фото: Rawpixel

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi