Хто привіз їжу евакуйованим з Уханя в Нових Санжарах, донецькі переселенці чи «Червоний Хрест»? - PostEat

пошук

Хто привіз їжу евакуйованим з Уханя в Нових Санжарах, донецькі переселенці чи «Червоний Хрест»?
21-02-2020 0 2010

Автор


Зранку 21 лютого в фейсбук з’явився допис про те, що переселенці з Донецька привезли евакуйованим з Китаю їжу. Допис став вірусним, але деякі коментатори назвали його маніпуляцією, бо, мовляв, насправді їжу привіз «Червоний Хрест».

Допис з фотографією фруктів, печива, цукерок та напоїв біля воріт госпіталю МВД у Нових Санжарах опублікував репортер видання «Настоящее Время» Володимир Рунець:

«Приїхали переселенці з Донецька. Привезли все, що змогли.

«Нас уже обвиняли, что война из-за нас. Этих людей обвинят, что вирус из-за них». Від інтерв’ю відмовилися, розвантажили машину і поїхали», — написав репортер.

 

В коментарях Володимира звинуватили у маніпуляції і публікації неперевіреної інформації, — «Фейк. Это гуманитарка от красного креста». Як доказ коментатори приводять новину від «112 каналу», в якій використана фотографія з тією ж допомогою. В новині сказано, що допомогу надано волонтерами «Червоного Хреста».

Дискусія щодо особистості благодійників під постом Володимира Рунеця звелася до взаємних образ. На запит PostEat Володимир підтвердив, що їжу евакуйованим привезли саме переселенці з Донецька. Згодом репортер опублікував допис у якому поцікавився, коли «112 канал» вибачиться за дезінформацію про «Червоний хрест».

Пізніше на фейсбук-сторінці «Настоящее время» з’явилось відео, яке підтверджує факт передачу допомоги переселенцями з Донецька. 

Серед причин паніки та страху щодо евакуйованих громадян України і іноземців називають відсутність доступу до інформації про обставини і деталі евакуації, стан здоров’я евакуйованих та відсутності навичок перевірки інформації, яка поширюються в соцмережах та меседжерах.

Фото: Facebook Volodymyr Runets

Читайте також: 

Раніше ми писали про те, що McDonald’s обстежує гостей та безкоштовно годує лікарів, щоб допомогти боротьбі з коронавірусом.

Відомо, що Starbucks закрив більш ніж половину з 4 300 кав’ярень у Китаї через коронавірус.

 

 

 

Зранку 21 лютого в фейсбук з’явився допис про те, що переселенці з Донецька привезли евакуйованим з Китаю їжу. Допис став вірусним, але деякі коментатори назвали його маніпуляцією, бо, мовляв, насправді їжу привіз «Червоний Хрест». Допис з фотографією фруктів, печива, цукерок та напоїв біля воріт госпіталю МВД у Нових Санжарах опублікував репортер видання «Настоящее Время» Володимир Рунець: «Приїхали переселенці з Донецька. Привезли все, що змогли. «Нас уже обвиняли, что война из-за нас. Этих людей обвинят, что вирус из-за них». Від інтерв’ю відмовилися, розвантажили машину і поїхали», — написав репортер.  В коментарях Володимира звинуватили у маніпуляції і публікації неперевіреної інформації, — «Фейк. Это гуманитарка от красного креста». Як доказ коментатори приводять новину від «112 каналу», в якій використана фотографія з тією ж допомогою. В новині сказано, що допомогу надано волонтерами «Червоного Хреста».  Дискусія щодо особистості благодійників під постом Володимира Рунеця звелася до взаємних образ. На запит PostEat Володимир підтвердив, що їжу евакуйованим привезли саме переселенці з Донецька. Згодом репортер опублікував допис у якому поцікавився, коли «112 канал» вибачиться за дезінформацію про «Червоний хрест».  Пізніше на фейсбук-сторінці «Настоящее время» з’явилось відео, яке підтверджує факт передачу допомоги переселенцями з Донецька.  Серед причин паніки та страху щодо евакуйованих громадян України і іноземців називають відсутність доступу до інформації про обставини і деталі евакуації, стан здоров’я евакуйованих та відсутності навичок перевірки інформації, яка поширюються в соцмережах та меседжерах.  Фото: Facebook Volodymyr Runets Читайте також:  Раніше ми писали про те, що McDonald’s обстежує гостей та безкоштовно годує лікарів, щоб допомогти боротьбі з коронавірусом. Відомо, що Starbucks закрив більш ніж половину з 4 300 кав’ярень у Китаї через коронавірус.  

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi