Фільм «Земляни»: що особливого у стрічці, яку радив дивитись президент Зеленський - PostEat

пошук

Фільм «Земляни»: що особливого у стрічці, яку радив дивитись президент Зеленський
23-07-2020 0 1388


Володимир Зеленський опублікував у фейсбук заклик дивитись фільм «Земляни» 2005 року. Такою була вимога терориста Максима Плохого у Луцьку. Розібрались, чим цікавий фільм та чому творці фільму засудили його пропаганду «під дулом автомату».

«Фільм «Земляни» 2005 року. Дивитись всім», — відео з таким змістом було опубліковано у вівторок на сторінці президента України. Коли терорист відпустив заручників та здався правоохоронцям, допис було видалено.

Фільм «Земляни» виступає з критикою антропоцентричного світогляду, згідно з яким людина ставить себе вище інших видів життя на Землі. Головна ідея фільму в тому, що всі живі істоти на планеті є землянами з рівними правами на життя, повагу та безпеку. Видова дискримінація у стрічці засуджується.

Фільм створив режисер Шон Монсон (Shaun Monson) з документальних кадрів, знятих у притулках для тварин, на підприємствах тваринництва, фабриках з виробництва хутра, лабораторій, під час спортивних та розважальних заходів. Кадри з коментарями актора Хоакіна Фенікса (Joaquin Phoenix) демонструють жорстоке ставлення до тварин, тому фільм не радять до перегляду людям до 18 років або з вразливою психікою. Ті, хто переглянув фільм кажуть, що він змінив їх ставлення до домашніх тварин, м’яса, виробів зі шкіри та хутра. Критики звинувачують фільм в однобокому висвітленні проблеми. 

Відомо, що терорист Максим Плохой, який поставив умову президенту України прорекламувати фільм «Земляни» впродовж останніх років займався захистом тварин. Втім після захоплення заручників зоозахисники опублікували відозву з засудженням його злочину та відмежувались від дій Плохого.

Режисер фільму Шон Монсон також засудив пропаганду активізму по захисту прав тварин шляхом терору.

Фото: Wikipedia

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi