Гастрономічний конкурс Bocuse d'Or тепер в Україні - PostEat

пошук

Гастрономічний конкурс Bocuse d'Or тепер в Україні
03-03-2020 0 5832

Партнери

Автор


Про конкурс

Міжнародний конкурс Bocuse d’Or, створений в 1987 році знаменитим шеф-кухарем Полем Бокюзом (Paul Bocuse), є найпрестижнішим кулінарним змаганням в світі.

 

 

Bocuse d’Or — це Олімпіада і Оскар для кухарів. Перемога в конкурсі не тільки відкриває багатообіцяючі перспективи для самого учасника, а й піднімає загальний культурний престиж країни, привертаючи увагу до її національної кухні, шефів і рівню розвитку сфери гастрономії.

Головним завданням конкурсу є відкриття для України нових горизонтів в області світової гастрономії.

 

 

Про Організацію

Організатором і генеральним директором Bocuse d’Or в Україні є Євген Корольов, керівника гастрономічною консалтингової компанії GastroConsulting, який після багатьох років роботи шефом за кордоном повернувся в Україну, щоб розвивати Академію Bocuse d’Or Ukraine.

 

 

Президентом Bocuse d’Or Ukraine призначено Юрія Ковриженка, відомого українського шеф-кухаря, амбасадора української кухні в світі, тренера кулінарної збірної України.

 

 

У вересні 2021 року в міжнародному виставковому центрі відбудеться український відбірковий тур міжнародного конкурсу Bocuse d’Or Ukraine 2021, переможець якого буде захищати честь України в європейському півфіналі в 2022 році.

28 — 29 травня 2020 року в Талліні буде проходити відбірковий європейський тур конкурсу «Золотий Бокюз» (Bocuse d’Or).

«Золотий Бокюз» пройде в залі Саку Суурхалль.

Це місце сподобалося делегації «Бокюза», яка і приймала рішення, кому дістанеться титул столиці конкурсу в наступному році. На вибір комісії на користь Таллінна вплинула і близькість аеропорту, і хороші рекомендації на адресу Естонії після проведення ряду заходів під час головування в Раді ЄС. Звернули в комісії увагу і на досягненні Естонії в області інфотехнологій.

Європейський етап стане черговим для конкурсантів на шляху до фіналу, який пройде в Ліоні, Франція, в січні 2021 року в рамках міжнародної виставки ресторанної, готельної справи і продуктів харчування Sirha. Конкурсанти продемонструють свої вміння в двох випробуваннях. Для тематичної подачі вони повинні приготувати 14 порцій на тарілці для дегустації членами журі. Для банкетної подачі кожен конкурсант готує і оформлює блюдо на великому підносі, перш ніж розкласти його по тарілках для дегустації.

Оскільки Bocuse d’Or Europe ставить за мету підкреслити особливості країни або регіону, де проходить відбірковий етап, в цьому році обов’язкові до використання продукти — родом з Естонії. Їх список для тематичної подачі ще зберігається в секреті, але компоненти для банкетної презентації вже оприлюднені:

  • Естонська перепілка;
  • Яйця перепілки;
  • Перепелині тельбухи (серце і печінка).

Крім місцевих делікатесів, кожен конкурсант повинен додати індивідуальний штрих до своїх страв і відобразити національні особливості своєї країни.

Головна фото https://www.facebook.com/BocusedorOfficial/.
Інші фото надані Bocuse d’Or в Україні

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi