Goodwine запустив благодійний фонд Victoria у пам’ять загиблої сомельє - PostEat

пошук

Goodwine запустив благодійний фонд Victoria у пам’ять загиблої сомельє
28-02-2023 0 491


25 лютого запрацював благодійний фонд Victoria, який створений у пам’ять про сомельє goodwine Вікторію Замченко (Ковальчук), яка загинула разом із чоловіком і ненародженою дитиною 17 жовтня 2022 року унаслідок атаки російських дронів на Київ. Про це goodwine повідомив у Facebook. 

«Віка працювала у компанії 6 років і була одним з найкращих сомельє України. Вона часто казала: «Треба менше себе жаліти». Її загибель — велике горе для нас, але ми вирішили трансформувати наш біль у добрі справи. Фонд опікуватиметься проєктами, завдяки яким ім’я Віки пам’ятатимуть», — розповів співвласник goodwine Дмитро Кримський.

​​Першою частиною проєкту стане реліз вина, зробленого у партнерстві з українською виноробнею Stakhovsky Wines. Мерло 2019 під назвою Victoria вже готове, знайти його можна на полицях goodwine та Bad Boy. Саме його Віка відзначила у своєму останньому огляді українських вин. Усі кошти від продажу вина будуть передані Фонду Victoria.

​​Друга частина — спільне створення goodwine та Stakhovsky Wines винограднику на окремій земельній ділянці у господарстві Сергія Стаховського. Запланована площа виноградника — 0,5 га, а кількість вина, що буде випускатися — близько 5000 пляшок.

​​«Ми плануємо засадити землю лозами бургундського піно-нуару та почати виробляти круте вино. Вже зараз активно зайняті пошуком гідних ліз у Бургундії. У цьому питанні нам допомагають партнери: Jean-Nicolas Méo (Domaine Méo-Camuzet), Luc Pavelot & Gary Roshke (Domaine Pavelot), Christophe Rochet (Domaine Doudet-Naudin), Thibault Gagey (Maison Louis Jadot). Це поважні та відомі на весь світ виробники, які виявили бажання взяти участь у проєкті, за що їм, звичайно, дякуємо», — додає Дмитро Кримський.

У goodwine додають, що за попереднім планом, перші лози буде висаджено навесні 2024 року, а перший врожай вина можна очікувати у 2028 році. Цей український піно-нуар теж буде називатись Victoria. Всі кошти від його продажу будуть направлятися до однойменного фонду та йти на підтримку молодих українських сімей.

Фото: Facebook goodwine

Читайте також:

Міноборони повідомило про зниження вартості послуг із забезпечення харчуванням військовослужбовців

Інтер’єр ресторану Terra відзначили нагородою LIV Hospitality Design Awards

На Балі турист випадково замовив вино, яке коштувало йому дорожче, ніж вся відпустка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi