Інспектори Michelin відзначили зірками 11 вегетаріанських ресторанів - PostEat

пошук

Інспектори Michelin відзначили зірками 11 вегетаріанських ресторанів
04-08-2022 0 84


Інспектори Michelin відзначили 11 вегетаріанських ресторанів зірками Michelin за їхню кухню без м’яса, яка базується на рослинній їжі.

Пройшли ті часи, коли зелень на тарілці грала лише допоміжну роль до ситних закусок із морепродуктів і м’яса. У наші дні овочі стають законною зіркою багатьох вишуканих обідніх столів.

Знаючи про проблеми здоров’я та навколишнього середовища, а також про зростаючу вдячністю серед шеф-кухарів до овочів і продуктів домашнього виробництва, все більше закладів вишуканої кухні пропонують продумані вегетаріанські дегустаційні меню. 

Від вишуканої дзен-буддійської вегетаріанської кухні в Японії та Китаї до ситних рослинних страв у Нью-Йорку. Michelin зібрав одинадцять закладів з усього світу, де пропонують смачні вегетаріанські страви.

King’s Joy ─ три зірки Michelin

Де: 2 Wudaoying Hutong, Beijing, China Mainland

Бюджет: 500 — 1,399 CNY (юань); 2050 — 5750 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Гарі Інь

“Ми пропонуємо вегетаріанську кухню з використанням зелених і сезонних продуктів, отриманих з місцевих органічних ферм. Ми прагнемо зменшити споживання енергії та ресурсів шляхом переробки та заборони одноразових речей. А також пропагуємо сталий спосіб життя через нашу громадську діяльність”, — розповів він.

Деталі: King’s Joy був одним із двох ресторанів, які дебютували з двома зірками Michelin в першому відборі 2020 Michelin Guide Beijing. За рік він був підвищений до трьох зірок Michelin. Цей фаворит Пекіна широко відомий як золотий стандарт вегетаріанської їжі та пропонує барвисті страви з органічними овочами з місцевих ферм і грибами.

King’s Joy є взірцем стійкої гастрономії. Тут пропонують страви вегетаріанської кухні, які приготовані з використанням зелені та сезонних продуктів, отриманих із місцевих органічних ферм. Вони також запровадили кілька політик щодо зменшення споживання енергії та ресурсів.

Що радить Michelin: цей елітний ресторан розташований у дворі та має їдальню зі скляним дахом, знаходиться лише за декілька кроків від храму Юнхе. Тайванський шеф-кухар відточував свою майстерність в однойменному ресторані бабусі та дідуся. Спробуйте його дегустаційне меню з опеньками, лисячими горіхами та горохом, а також рис з різноманітними грибами, які створюють приємний контраст текстур.

Що кажуть інспектори: «Розташований усього за два кроки від храму Юнхе цей елітний ресторан перероблено з будинку у внутрішньому дворику та має їдальню зі скляним дахом. Спробуйте дегустаційне меню шеф-кухаря, щоб знайти такі кулінарні моменти, як лисячі горіхи та горох, а також рис із різноманітними грибами та персиковою смолою».

Vege Wonder ─ одна зірка Michelin

Де: 269 Wangfujing Street, Beijing, China Mainland

Бюджет: 480 — 1,280 CNY (юань); 1970 — 5250 UAH

Кухня: вегетаріанська

Деталі: розташований у центрі Пекіна, ресторан Vege Wonder зобов’язався донести красу китайської вегетаріанської їжі у творчий, природний і барвистий спосіб.

Що радить Michelin: експерти відзначають вишукані презентації. Ретельне обслуговування доповнює враження від страв.

Що кажуть інспектори: «Якщо ви жадаєте риби або курячих нагетсів, приготованих із сої, ви опинилися не в тому місці. Відстоюючи ідеали натуральних, екологічно свідомих і мистецьких кулінарних творів, тут прагнуть поєднати автентичні смаки та текстури різних інгредієнтів, відмовляючись від імітації будь-якої м’ясної страви. Продукти надходять з усього Китаю. Презентації вишукані. Ретельне обслуговування доповнює враження. Попередньо бронюйте приватні кімнати».

Fu He Hui ─ одна зірка Michelin

Де: 1037 Yuyuan Road, Shanghai, China Mainland

Бюджет: 880 — 1,160 CNY (юань); 3610 — 4800 UAH

Кухня: вегетаріанська

Деталі: обід у Fu He Hui перенесе вас у подорож, де ви відкриєте для себе різноманітний асортимент екзотичних продуктів Китаю та грибів. Витончені та ніжні шматочки  в стравах роблять акцент текстурах цих інгредієнтів.

Що радить Michelin: У цьому ресторані панує спокійна дзен-натхнена атмосфера, яка справді показує, що веганство — це не лише їжа, а й спосіб життя. Подаються лише комплексні меню з майстерно створеними та креативно презентованими стравами, включаючи деякі старомодні трудомісткі рецепти. Культура чаю тісно пов’язана з дзеном, тому ресторан пропонує чайні пари (чотири різні китайські чаї, які доповнюють страви).

Що кажуть інспектори: «Майстерно виготовлені страви є відтворені автентичні рецепти з минулого. Чай також тісно пов’язаний із дзен, тому замовляйте з великого меню чай, щоб доповнити страви».

TIAN ─ одна зірка Michelin

Де: Himmelpfortgasse 23, Vienna, 1010, Austria

Бюджет: 120 — 140 EUR (євро); 3670 — 4270 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Паул Івич.

“На моїй кухні біорізноманіття, регіональність і якість так само важливі для мене, як повага до нашої природи та природних процесів! Філософія «без відходів», а також органічні продукти та продукти Demeter є такими ж звичайними, як справедлива оплата наших 20 малих виробників і наших співробітників”, — розповідає шеф-кухар.

Деталі: Між Stadtpark і Stephansplatz прямо в центрі Відня розташований флагманський ресторан вишуканої кухні австрійського ресторатора Крістіана Хальпера. TIAN пропонує елегантне вегетаріанське дегустаційне меню, створене з місцевих продуктів, у тому числі з власного саду ресторану. Органічні соки та вина в меню напоїв ретельно підібрані, щоб поєднуватися як з кухнею, так і з філософією, що стоїть за нею.

Основою успіху є характерна команда з ентузіазмом, які колективно прагнуть зробити TIAN унікальним досвідом для гостей. Це відображається в складі страв, а також в обслуговуванні, що дозволяє відповідати високим стандартам якості.

Що радить Michelin: глибина смаку, яку ви знайдете в виключно веганських і вегетаріанських стравах, які тут пропонують, вражає! А як щодо пляшки органічного вина, або, можливо, одного з безалкогольних напоїв домашнього приготування в ресторані. Michelin також відзначає дружній, професійний персонал.

Cookies Cream ─ одна зірка Michelin

Де: Behrenstr. 55, 10117 Berlin, Німеччина

Бюджет: 79 — 99 EUR; 2380 — 2980 UAH 

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Стефан Хентшель. 

Він є одним із найвідоміших шефів Берліна. Проте, його знають, в першу чергу, як шефа вегетаріанського Cookies Cream (заклад отримав 14 балів у гіді Го-Мійо (фр. Gault Millau), одного з найвпливовіших французьких гідів з рейтингами ресторанів, вин тощо). 

Стефан не вегетаріанець, проте концепція Cookie Cream полягає в тому, щоб подавати лише вегетаріанські страви. І це був виклик для шефа протягом останніх років. В Cookies Cream готують вийняткові вегетаріанські страви, як з точки зору поєднання продуктів, так і з огляду на міксування та переосмислення кулінарних традицій різних країн світу.

Деталі: в закладі є дегустаційне меню з 5 страв, яке за бажанням можна розширити до 6 або 7 страв. Також можна замовити фірмові страви – за додаткову плату від 15 EUR до 25 EUR. До кожного меню у закладі пропонують винні пари або безалкогольні напої за бажанням. У винному меню є позиції від відомих великих виробників, а також крафтові вина, виготовлені частково з автохтонних сортів винограду, біодинамічні вина і натуральні нефільтровані вина.

“У Cookies Cream традиції зустрічають майбутнє”, — так говорять про себе у закладі. Все починалось ще у 2007 році, коли не було чітких правил для вегетаріанського ресторану високої кухні в Берліні. Таким чином у Cookies Cream створили власну кухню, яка передбачає сучасні технології обробки продуктів разом з традиційними знаннями про інгредієнти. Більшість свіжозібраних продуктів заклад отримує від фермера з Крілова, Бранденбург. Страви змінюються за сезонами, і хоча тут зосереджені на регіональних продуктах, шефи надихаються багатьма місцями та їх продуктами.

«Восени та взимку консервування та ферментація дозволяють нам спрямовувати літні промені сонця з полів Бранденбурга прямо на ваші тарілки», — так поетично говорять кулінарні митці про свої страви. Таким чином, меню Cookies Cream постійно змінюється, а заклад розвивається у рамках вегетаріанської концепції. Тут вірять у бездоганні продукти — ретельно відібрані, з повагою приготовані та з любов’ю запропоновані гостям.

Що радить Michelin: шлях до закладу лежить через лабіринт задніх дворів Берліну – це сама по собі пригода. Коли доберетесь до місця, вас зустріне привітна локація без пафосу з простими білими скатертинами на столах, червоними диванами та бетонними стінами з картинами сучасних митців. На першому поверсі знайдете яскравий ресторан, оформлений в «індустріальному» стилі. Вегетаріанська кухня, хитра та витончена, подається під саундтрек електронної музики. 

Seven Swans – одна зірка Michelin та зелена зірка Michelin 

Де: Friedrich-Ebert-Anlage 3, 60327 Frankfurt am Main, Німеччина

Бюджет:  $$$$ 

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Рікі Савард. 

У минулому багато готував із продуктів тваринного походження, зрештою, класична кулінарна освіта орієнтована, перш за все, на цей продуктовий пул. Кілька років тому почав працювати з овочами, дикорослими травами, ягодами, фруктами, досліджувати особливості їх вирощування, а також глибше занурився у екологічні процеси в Німецькій пермакультурі (прим. permanent agriculture — «стале сільське господарство»). Згодом Рікі  прийшов до висновку, що принцип «самодостатності», можливість забезпечення закладу завдяки внутрішньому виробництву — це не тільки можлива, а й дуже необхідна тенденція. Ресторанний бізнес, таким чином, зможе робити власний внесок у світову еко-повістку.

«У закладі варто використовувати все — від насіння до фруктів, від коріння до квітів, щоб усі властивості та частини «продукту» були доступними та запропоновані гостю», — впевнений Рікі Савард. 

Складність та вишуканість страви залежить від унікальних властивостей кожного нібито «простого» овочу. Це означає, що гостям Seven Swans подають тільки спеціально виготовлені, ретельно зібрані та вирощені з повагою продукти. 

«Я не догматик. Називайте це «веганською» кухнею або ні, на нашій кухні немає етикеток, проте такий підхід означає щось нове, щось захопливе», — так шеф Рікі Савард формулює філософію закладу та пояснює, у чому її цінність.

Деталі: Seven Swans у Франкфурті – вегетаріанський ресторан із зіркою Michelin. Усі інгредієнти, які використовуються в їхній кухні для гурманів, походять із власного пермакультурного саду.

Коли Seven Swans був відзначений гідом Michelin вдруге (першу зірку на цей час вони вже отримали) за екологічність (зеленою конюшиною) для команди закладу це було омріяне втілення дитячої казки. Seven Swans у Франкфурті-на-Майні став першим і єдиний, на той час, у світі веганським рестораном з зірками Michelin. 

Будівля ресторану Seven Swans, розташована на пустирі, була ареною для багатьох експериментів. Місце з багатофункціональною концепцією в решті решт розквітло у вигляді веганського ресторану. Перші кроки у вирощуванні овочів трансформувались у власний пермакультурний проєкт «BRAUMANNSWIESEN». Перець, оливкова олія і тому подібне зникли з меню з міркувань регіональності. У Seven Swans вирішили повністю відмовитися від використання м’яса, риби і продуктів тваринного походження, не зважаючи на отримання першої зірки Michelin. Шефом Рікі Савардом було прийнято радикальне рішення: повна відданість чистим регіональним продуктам власного виробництва, а також ексклюзивній та безкомпромісній подачі гостям усього, що росте на BRAUMANNSWIESEN. Усі інгредієнти, які використовуються для страв, спеціально вирощені на власному городі та у саду. Також тут ферментують та маринують продукти і готують з ними страви. 

Як наслідок, сформувалась суто веганська концепція — зосереджуватись на собі, не звертаючи уваги на зовнішній світ (проте, звертаючи особливу увагу на гостей) і, як завжди, йти своїм шляхом. Отримавши зелену конюшину, Seven Swans розпочав нову гастроеру, в якій веганські ресторани посядуть вагоме місце поряд з іншими ресторанними концепціями.

Що радить Michelin: якщо ви шукаєте щось незвичайне, то Seven Swans саме для вас. Сядьте і насолоджуйтесь  атмосферою за великими вікнами від підлоги до стелі, з яких відкривається чудовий краєвид на річку Майн. Насолоджуйтесь веганською кухнею з органічних продуктів у затишній їдальні.

Neue Taverne — одна зірка Michelin

Де: Glockengasse 8, Zurich, 8001, Switzerland

Бюджет: 76 — 130 CHF (швейцарський франк); 2915 — 4985 UAH

Кухня: вегетаріанська

Деталі: Neue Taverne – це =відповідь на питання, яким має бути сучасний паб. У ньому поєднується відпочинок з традиціями. Продукти закуповують у регіональних виробників постачальників та на ринку. Кулінарні горизонти у Neue Taverne розширюють шляхом подорожей у Нью-Йорк, Бангкок чи Копенгагена.

Проста кухня від креативного директора та співвласника завжди акцентує на продуктах. Ненад Млінаревіч точно знає, де взяти найкращі місцеві інгредієнти, адже для нього важлива лише одна річ: смак.

Що радить Michelin: це новий ресторан Ненада Млінаревіча. У закладі приємна яскрава атмосфера, відмінне обслуговування. Вегетаріанська їжа поєднується у чудових творчих стравах.

Die Rose — одна зірка Michelin

Де: Dorfstrasse 42, Rüschlikon, 8803, Switzerland

Бюджет: 120 — 180 CHF (швейцарський франк); 4600 — 6900 UAH

Кухня: вегетаріанська

Деталі: у закладі обіцяють нагодувати вас смачним, складеним з любов’ю, ретельно приготованим вегетаріанським меню, яке складається з 5 страв.

Що радить Michelin: цей чарівний ресторан розташований у 400-річному будинку. Тут на вас чекає теплий прийом, а потім ви зможете насолоджуватись вишуканою сучасною кухнею з креативним відтінком. Страви приготовані з чудових інгредієнтів. Для гостей доступне вегетаріанське меню «Morsels», за бажанням можна поєднувати з м’ясом або рибою, а меню «Sipping» дає можливість поєднувати зі стравами вина (також доступні безалкогольні напої).

Joia —  одна зірка Michelin

Де: Via Panifilo Castaldi 18, 20124 Milan, Italy 

Бюджет: 25 — 125 EUR; 750 — 3755 UAH

Кухня: вегетаріанська. Заклад пропонує креативну кухню з особливим культурним змістом. Страви відмінно презентовані, а також оригінальні за формою і суттю, враховуючи напрям кухні, в якому працює команда. З точки зору естетики у Joia визначають свою кухню, як західну в стилі «Дзен». Іншими словами гостям пропонують їжу, наповнену певними філософськими смислами східноазіатського вчення про споглядання і просвітлення, що охоплює різні культури світу.

Шеф-кухар: П’єтро Ліманн. Він став відомим насамперед як один із новаторів вегетаріанської кухні. Він відкрив Joia з метою виведення овочів на рівень високої кухні. І його заклад став першим вегетаріанським рестораном в Італії, який отримав зірку Michelin у 1996 році. Кухня Ліманна  має виразну назву — «The Navel Of The World is a Sicilian».

«Моя кухня корисна для планети і для тих, хто має можливість насолоджуватися нею, забезпечуючи її стійкість і гармонію. Наша роль, як кухарів, полягає в тому, щоб засвоювати, впроваджувати та ділитися цими знаннями, щоб підтримувати кулінарний баланс. Вегетаріанський кулінарний конкурс, який я заснував, і книги, які я публікував протягом багатьох років, є частиною цієї філософії», — каже П’єтро Ліманн. 

Деталі: через кілька років після відкриття заклад починає досягати перших успіхів. Публіка відвідує його у великій кількості, кулінарні критики одразу помічають досягнення шефа і позитивно відгукуються про заклад. До сьогодні заклад залишається єдиним рестораном подібного типу в Італії (тобто вегетаріанським та з зіркою). Для шефа П’єтро Ліманна страви — художні твори, що є унікальними та різноманітними посланцями вищого виміру. Тут прагнуть передавати пристрасть, перспективи та нові думки. Joia — це тридцятирічна історія, заснована на якості, стійкості, повазі до навколишнього середовища та здоров’я гостей.

Якість їжі суворо контролюється, та є результатом вивчення традиційних кухонь і досвіду визнаних майстрів-новаторів світу. Багато шефів визнають кухню Joia, я таку, що випереджає свій час. У Joia вірять у діалог між культурами, бо він збагачує та надихає. Саме гастрономія є найефективнішим інструментом для об’єднання різних ідей і людей заради майбутнього. 

«Кухар — алхімік, що працює заради процесу перетворення, таким чином він шукає власного задоволення. Особисто я сприймаю алхімію, як аналіз конкретної реальності природи, моя актуалізація відбувається через її усвідомлення та вдосконалення. Я глибоко люблю перетворення при створенні страв. Ці страви уособлюють мене самого», — так формулює свою філософію П’єтро Ліманн.

Що радить Michelin: шеф-кухар П’єтро Ліманн став вегетаріанцем внаслідок поступової філософської та духовної трансформації в Азії. Після багатьох років він зосередився на натуральній їжі, яка є авангардною, експериментальною, вміло приготовленою та красиво презентованою. Сповнене смаку, меню на 80% складається з веганських страв і без глютену.

Le Comptoir — одна зірка Michelin

Де: 3606 West Sixth Street, Los Angeles, CA 90020, США 

Бюджет: дегустаційне меню з 8-ми страв — 175 USD. Винні пари — 120 USD. Кава — 15 USD (замовляйте на початку обслуговування).

Кухня: вегетаріанська

Меню: дегустаційне меню з 8-ми страв складається з сезонних інгредієнтів з міського саду в Лонг-Біч та продуктів від місцевих друзів-фермерів. Щоб супроводити кулінарний досвід, гостям пропонуються спеціальні кулінарні доповнення, винні пари та кава. Вони є повністю необов’язковими та доступні за додаткову плату. 

Шеф-кухар: Гарі Менес. Він ділиться своєю унікальною кулінарною філософією через дегустаційне меню, яке демонструє сезонні інгредієнти рослинного походження, отримані з власного органічного саду та від місцевих фермерів. Менес кидає виклик традиційному уявленню про вишуканий заклад, відмовившись від білих скатертин і безлічі наборів столового посуду на користь інтимного, близького та особистого досвіду. За 10-місним столом з відкритою кухнею гості можуть бачити процес створення страв, отримуючи, таким чином, не тільки певні кулінарні уроки, але й відчути, як шеф реалізує свій унікальний підхід в кулінарії.

Деталі: Страви, створені на цій кухні, є інноваційними і обробляються з великою любов‘ю та креативністю, а шеф-кухар майже повністю зосереджений на овочах. Наприклад, гостям пропонують смачні шматочки в’яленого кабачка. Дивовижним доповненням до цієї страви є підсмажений на сковороді хліб на заквасці. 

Із цікавих фішок закладу. Гості можуть замовити домашній хліб власного виробництва. Кожен буханець такого хліба готується з використанням особливої закваски, фільтрованої води, свіжозмеленого органічного борошна з цільної пшениці та солі. Щоб замовити хліб із собою, треба під час бронювання столика вказати про це у розділі Notes. Вам підготують його наприкінці обіду. Випікання хлібу займає два дні, тому у Le Comptoir не зможуть задовольнити замовлення, які не були заброньовані заздалегідь. Рекомендують обмежитись одним буханцем на гостя.

Що радить Michelin: знайдіть цей заклад в історичному готелі «Нормандія». За кермом шеф-кухар Гарі Менес та його талановита команда. Затишок у цьому місті означає, що атмосфера залежить насамперед від відвідувачів, які або однаково мають спокійний настрій або жваві та інтерактивні. 

Страви, приготовані на цій кухні, є інноваційними, адже їх готують дбайливо, а шеф-кухар майже повністю зосередився на овочах, також білок відіграє допоміжну роль. Значна частина продуктів надходить свіжою з саду шеф-кухаря в Лонг-Біч.

Kajitsu — одна зірка Michelin

Де: 125 E 39th St, New York, NY 10016, США

Бюджет: 120 USD; 3180 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Хірокі Абе. Народився в 1988 році в місті Сендай префектури Міягі. Після закінчення університету шеф-кухар Абе навчався в Four Seasons Hotel Tokyo (нині Hotel Chinzanso Tokyo, 5-зірковий готель), потім у Кіото у ресторані традиційної чайної церемонії, потім опинився у Нью Йорку, в Kajitsu, де він став шеф-кухарем у 2018 році. Він співпрацює з фермерами з околиць Нью-Йорка, пропонуючи кухню, у якій використовує свіжі сезонні овочі та привносить культуру Японії до міста.

Деталі: Kajitsu в перекладі з японської означає «Прекрасний день» або «День святкування». Назву закладу обрали сподіваючись, що візит сюди завжди буде особливою подією для гостей. У Kajitsu пропонують гостям кухню Сьодзін (Shojin Cuisine) — вид вегетаріанської кухні, заснованої на дзен-буддиській філософії. Незважаючи на те, що у дзен-буддизмі не готують м’ясо чи рибу, Сьодзін є основою всієї японської кухні. Особливо це стосується кухні Кайсекі (Кaiseki), японської версії високої кухні, яка базується на чотирьох традиційних кухнях:

  • імператорська придворна кухня — юсеку-рьорі;
  • буддійська монастирська кухня — сьодзін-рьорі;
  • кухня самурайських кланів періоду Муроматі — хондзен-рьорі;
  • кухня для чайної церемонії — тя-кайсекі.

Що радить Michelin: у сучасному світі ми думаємо про зміну пори року скоріше з точки зору нашого гардеробу, а не нашої їжі. Проте страви в Kajitsu можуть це змінити, завдяки сезоним продуктам.

У  японському веганському ресторані подають страви кухні Сьодзін, приготовані згідно з заповідями буддизму. Якщо ви шукаєте «протиотруту» від безлічі стейк-хаусів у місті, то це саме те місце. Традиційно оформлений простір на другому поверсі є святилищем миру та спокою. Тут чарівна атмосфера, а гостям гостинно пропонуються страви для обіду. Ви можете обрати стіл або сісти за барною стійкою. 

У Kajitsu майстерність кухарів на такому високому рівні, що ви вмить забудете про відсутність риби чи м’яса. Вся справа в балансі, гармонії та простоті — природні смаки інгредієнтів мають сяяти — чи то ніжний цибулевий суп з мізуною (курчаволистова гірчиця) та картоплею або ж страва хассун (прим. hassun —  це друга страва в японській кухні на сезонну тему. Зазвичай, один вид суші і кілька невеликих гарнірів. Традиційно подається на квадратній таці, розділеній на 8 міні квадратиків з кожного боку; дослівно «вісім сун», розміром 24 см), який може включати все, від гірського батату до кореня лопуху.

Oyster Oyster — одна зірка Michelin

Де: 1440 8th St., Washington, 20001, USA

Бюджет: 85 USD (долар США); 3130 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Роб Рубба.

Деталі: ресторан Oyster Oyster, який спеціалізується на рослинах, пропонує сезонне меню, яке підкреслює щедрість Середньої Атлантики. Фермери, які поставляють продукти в ресторан, поділяють екологічні ініціативи. Програма напоїв однаково цілеспрямована та курована відповідальними виробниками.

Що радить Michelin: надзвичайно рідко трапляється, коли дегустаційне меню залишає у людини відчуття. що вона отримала заряд енергії. Але це стосується творчої кулінарії в ресторані Oyster Oyster, який орієнтований на овочі. Хто знав, що із соку ріпи готують смачний хліб або що устриці можуть перетворитися на вершковий, але при цьому зовсім безвершковий соус? Шеф-кухар Роб Рубба так і зробив, і його творіння чудово показують, що можливо зробити з овочами. Місцеві ферми — це сама суть цього екологічно чистого ресторану.

Фото: Michelin, Facebook Vege Wonder, Instagram fuhehui, Facebook SEVEN SWANS, Facebook Joia — Alta Cucina Vegetariana, Instagram lecomptoirla, Facebook Kajitsu Shojin Cuisine, Facebook Die Rose; Instagram oysteroysterdc

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi