Італія поступиться Франції лідерством у виробництві вина - PostEat

пошук

Італія поступиться Франції лідерством у виробництві вина
13-09-2023 0 391


Виробництво вина в Італії впаде на 12% цього року до рівня нижче 44 мільйонів гектолітрів після того, як екстремальні погодні умови та грибкові захворювання серйозно вразили виноградники. Про це повідомляє Reuters.

«Виробництво вина в Італії, схоже, скоротиться на 12% цього року до рівня нижче 44 мільйонів гектолітрів після того, як екстремальні погодні умови та грибкові захворювання серйозно уразили виноградники», — йдеться у повідомленні,

Це означає, що Італія втратить позицію найбільшого виробника вина у світі та вперше за 9 років поступиться Франції.

У спільній заяві з Інститутом продовольства і сільського господарства ISMEA лобісти заявили, що північні італійські регіони повинні зареєструвати невелике зростання виробництва на 0,8%.

Однак очікується, що виробництво впаде приблизно на 20% в центральних регіонах і приблизно на 30% на півдні через поєднання поганих погодних умов і впливу грибка під назвою plasmopara viticola, свідчать дані прогнозу врожаю.

Грибок, що уражає лозу, викликає хворобу під назвою несправжня борошниста роса винограду.

«Урожай дуже складний, перш за все, унаслідок змін клімату, які наприкінці весни та на початку літа викликали патогенні захворювання, а також повені, град та посуху», – розповів очільник асоціації експертів-виноробів Assoenologi. Ріккардо Котарелла.

За його словами, це не позначиться на якості вина. Він також додав, що зниження виробництва не повинно викликати тривоги, оскільки існуючі запаси становлять понад 49 мільйонів гектолітрів, що є найвищим показником за останні шість років.

Читайте також: 

Торговельну марку збанкрутілого сервісу доставки Rocket продали на аукціоні

Польща продовжить заборону на імпорт українського зерна

Україна вперше на конкурсі на кращого чизмонгера світу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi