Катастрофа Bon Appetit: через расизм посади втрачають редактор напоїв та колишній відеоредактор - PostEat

пошук

Катастрофа Bon Appetit: через расизм посади втрачають редактор напоїв та колишній відеоредактор
12-06-2020 0 1855


Репутаційна катастрофа журналу Bon Appetit та видавництва Condé Nast продовжується. Після відставки головреда Адама Рапопорта свої посади втрачають редактор рубрики напоїв Алекс Делані та колишній відеоредактор Метт Дракор — їх звинуватили у гомофобії та расизмі.

Після скандалу з Адамом Рапопортом колишні співробітники журналу та колеги з медіа почали пригадувати огріхи інших редакторів Bon Appetit.

9 червня у мережі опублікували скріншот допису редактора напоїв Bon Appetit Алекса Делані (Alex Delany) зі світлиною торта, прикрашеного прапором Конфедерації (сторона Громадянської війни в США, прибічники збереження рабовласницького ладу).



Алекс Делані написав (пост вже видалено), що приготував торт у 17 років для друга, який переїхав на Південь США і таким чином хотів познайомити його з історією краю. «Це ганебний символ, значення якого я тоді не розумів. Він не відображає цінності, яких я зараз дотримуюсь. Засуджую будь-кого, хто використовує цей символ чи славить його», — написав Делані. До того ж Алекс додав, що пожертвує наступну зарплатню благодійним антирасистським організаціям.

Але через деякий час у мережі з’явились нові скріншоти дописів Алекса у Tumblr, Twitter та Vine з гомофобними та об’єктивістськими жартами щодо жінок.


Гастрономічний письменник Eatsar Sontag закликав Алекса просто залишити посаду, — «Через таких людей, як він я думав, що не зможу побудувати кар’єру у гастрономії. Вони не вважають геїв рівними їм людьми та їм неприємне саме наше існування».

До того ж 9 червня критики пригадали колишньому відеоредактору Bon Appetit, а згодом віцепрезиденту Condé Nast Метту Дракору (Matt Druckor) расистські та гомофобні жарти у твіттері.

Метт Дракор опублікував вибачення та запевнив, що лише хотів пожартувати, — «Визнаю, що навіть у 20 років мав розуміти, що в таких дописах немає нічого смішного. Мені соромно і я розумію, що змусив людей сумніватись у моїх нинішніх цінностях». Профіль Дракора після шквалу критику був закритий. 10 червня він залишив видавництво Condé Nast.

Група з 14 нинішніх та колишніх співробітників Bon Appetit заявила, що у редакції свідомо була створена «токсична атмосфера», де білі мали більше привілеїв, аніж люди з темною шкірою.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

A message from the Bon Appétit and Epicurious staff.

Публикация от bonappetitmag (@bonappetitmag)

10 червня в інстаграм журналу Bon Appetit з’явився пост з «запізнілими вибаченнями», обіцянкою протидіяти расизму у роботі редакції та зобов’язанням сприяти розвитку і кар’єрному росту людей з темним кольором шкіри. «Ми не зробили висновків з наших помилок і не взяли на себе відповідальність, коли це треба було зробити. Але все зміниться», — сказано у дописі. 

Фото: Instagram Alex Delany

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Читайте також:

У США згадали темношкіру шефиню, яка вела кулінарні шоу за 10 років до Джулії Чайлд

Головний редактор Bon Appétit склав повноваження через расизм

Шеф-кухар Гордон Рамзі підтримав антирасистські протести

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi