«Коли ви готуєте з пластиком, їжа стає токсичною», — науковці - PostEat

пошук

«Коли ви готуєте з пластиком, їжа стає токсичною», — науковці
08-11-2019 0 233


Люди, які готують гарячі страви з пластиковим кухонним приладдям, ризикують поглинути велику дозу токсичних речовин. До такого висновку дійшли експерти з охорони здоров’я німецького Федерального інституту оцінки ризиків (Bfr).

У звіті Bfr сказано, що деякі пластикові ложки, лопатки та вінчики містять шкідливі речовини «олігомери». При температурі +70°C вони потрапляють у їжу.

При потраплянні великих доз «олігомерів» в організм людини, вони можуть викликати захворювання печінки та щитоподібної залози. Також їх пов’язують з безпліддям, раком та високим рівнем холестерину. Німецькі дослідники закликали не допускати контакту гарячої їжі й напоїв з пластиковим кухонним приладдям.

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi