пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Люди, які готують гарячі страви з пластиковим кухонним приладдям, ризикують поглинути велику дозу токсичних речовин. До такого висновку дійшли експерти з охорони здоров’я німецького Федерального інституту оцінки ризиків (Bfr).
У звіті Bfr сказано, що деякі пластикові ложки, лопатки та вінчики містять шкідливі речовини «олігомери». При температурі +70°C вони потрапляють у їжу.
При потраплянні великих доз «олігомерів» в організм людини, вони можуть викликати захворювання печінки та щитоподібної залози. Також їх пов’язують з безпліддям, раком та високим рівнем холестерину. Німецькі дослідники закликали не допускати контакту гарячої їжі й напоїв з пластиковим кухонним приладдям.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi