Колишні співробітники ресторану Джеймі Олівера домоглися виплати компенсацій за звільнення - PostEat

пошук

Колишні співробітники ресторану Джеймі Олівера домоглися виплати компенсацій за звільнення
23-07-2020 0 530


Близько 70 колишніх робітників ресторанів Barbecoa, Fifteen та Jamie’s Italian отримають заробітну платню за 56 робочих днів. Британський Трудовий трибунал постановив, що ресторанна група Джеймі Олівера запізно повідомила співробітників про скорочення і порушила закон.

Співробітники залишились без роботи внаслідок скорочення персоналу у травні 2019 року після банкрутства мережі ресторанів Джеймі Олівера.

Ініціативна група звернулась до британського Трудового трибуналу із заявою про те, що згідно з трудовим правом (Trade Union and Labour Relations (Consolidation) Act 1992) роботодавець повинен повідомити про скорочення представникам профспілки за 90 днів до звільнення у випадку скорочення понад 100 співробітників і за 30 днів у випадку скорочення від 10 до 100 співробітників. За словами скорочених робітників у ресторанах Джеймі Олівера ця норма закону була порушена.

Трудовий трибунал (Employment tribunals) задовольнив вимогу колишніх робітників закладів та постановив виплатити їм заробітну платню за 56 робочих днів. Очікується, що кожен зі скорочених співробітників отримає близько 2000 фунтів стерлінгів (70 700 грн). 

Фото: Instagram Jamie Oliver

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi