Корейський шеф подав до суду за згадку його ресторану в гіді «Мішлен» - PostEat

пошук

Корейський шеф подав до суду за згадку його ресторану в гіді «Мішлен»
25-11-2019 0 3672


Ео Юн Квон (Eo Yoon Kwon) з Сеула попросив експертів «Мішлен» не давати йому зірок і не згадувати його заклад у гіді 2020 року. Коли його заклад все ж включили в добірку кращих ресторанів Сеулу, шеф подав на експертів до суду за образу.

Вперше «Мішлен» відзначив його ресторан італійської кухні Ristorante Eo у 2017 році. Експерти дали закладу одну зірку та назвали його кращим рестораном міста 2018 року.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Тоді ж місцеві ЗМІ взяли у шефа інтерв’ю у якому він позитивно оцінив увагу гіду до свого закладу. «Гадаю, що ми отримали високу оцінку за справжній смак інгредієнтів. Принаймні, я роблю на цього головний акцент», — пояснив шеф.

У 2018 році заклад не згадувався у мішленівських рейтингах і шеф написав електронного листа у центральний офіс гіду. У  листі він попросив експертів буквально «обходити сторону»  Ristorante Eo — жодних зірок, жодних згадок. Коли Ео Юн Квон побачив назву свого ресторану у добірці закладів 2020 року то розцінив це як образу і звернувся до суду.

У коментарі корейським ЗМІ шеф пояснив, що його засмутила згадка  Ristorante Eo у «недостойному» путівнику. Він визнав, що відзнака гіда добре працює, як реклама, але він  більше не хоче асоціювати свій заклад з непрозорої та суб’єктивної системи оцінювання. У Кореї гідові «Мішлен» закидають велику кількість фактичних та орфографічних помилок в описах та невеликий обсяг перевірених ресторанів — лише 170 закладів на 10-мільйонний Сеул.

Фото: naver.kr

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi