Кулінарна дипломатія: Юрій Ковриженко відвідав щорічну конференцію послів України - PostEat

пошук

Кулінарна дипломатія: Юрій Ковриженко відвідав щорічну конференцію послів України
22-12-2021 0 1917


Учора, 22 грудня, відбувся важливий захід — конференція послів України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави». Захід відвідав шеф  Юрій Ковриженко, який вже близько року праціє над популяризацією бренду України, в статусі представника кулінарної дипломатії України та знайомить світ з нашими гастрономічними надбаннями. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конференція відбулась за участі Першої Леді України — Олени Зеленської, а також міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. У своєму вітальному слові Перша Леді зазначила, що дипломатичний корпус – це потужний інструмент зв’язку України зі світом. А цього року в української дипломатії було багато яскравих подій. 

Окрім того, Перша Леді провела зустріч з подружжями послів, результати якої вона відзначила у своєму дописі у Facebook:

“Дипломатія – в буквальному сенсі сімейна робота. І успіх дипломатичної місії – це не лише особистий результат посла, а й робота в тандемі, де кожен відіграє свою важливу роль.

Сьогодні провела унікальну зустріч з подружжями послів. Такий захід відбувся вперше, та, сподіваюся, стане традиційним. Бо всім є чим поділитися. Багато в чому відчуваю їх своїми колегами. У нашому арсеналі «м’яка сила» – мова культури й гуманітарних проєктів.

  • Окрема частина була присвячена місії, напрямкам діяльності, можливостям, які дає цей статус.
  • Чудові спікерки – дружини послів України поділилися власним досвідом та історіями успіху.
  • Також обговорювали, як і через які ініціативи позитивно представляти Україну за кордоном.
  • Говорили про історії впливу українців на країну перебування, про кулінарну дипломатію, адже кухня буває більш промовистою за слова.
  • Була навіть окрема розмова про моду – тренди в дипломатичному одязі та як не заплутатися в дрес-коді. І все це розповідали спеціально запрошені спікери, фахівці у своїй справі.
  • Розповіла про свої пріоритетні напрями роботи як першої леді: реформу шкільного харчування, яку зараз проводимо в Україні, впровадження безбар’єрного середовища для всіх, боротьбу з домашнім насильством. Тут нам особливо потрібен успішний закордонний досвід і співпраця, тож просила учасників зустрічі долучатися.

На часі й культурна дипломатія – запровадження у визначних туристичних місцях світу аудіогідів українською. За підтримки наших посольств їх стає дедалі більше!

Впевнена, разом у нас має вийти, адже «м’яка сила» сильна саме взаєморозумінням та спільними діями”. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Під час виступу перша леді України відзначила важливу роль кулінарної дипломатії, адже “кухня буває більш промовистою за слова”. Саме цей напрям зараз відіграє важливу роль в популяризації української гастрономії та власне України по всьому світу. 

І тут варто відзначити, що Амбасадор української кухні у світі — Юрій Ковриженкошляхом знайомства з традиційними українськими стравами багатьох людей з країн Європи та світу, допомагає рухати вперед глобальну ініціативу щодо розвитку та популяризації української культури у світі. Під час таких подорожей його кулінарні заходи відвідує місцева преса, блогери, політична еліта та дипломати.

Сьогодні, 22 грудня, Юрій Квриженко також привітав всіх колег з Днем працівника дипломатичної служби України, висловив свою повагу і вдячність людям, хто допомагає у реалізації такої важливої місії, як розвиток позитивного іміджу нашої країни у світі. 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Yurii Kovryzhenko (@yurii_kovryzhenko)

Також на конференції виступив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він підбив дипломатичні підсумки 2021 року.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Перша леді сьогодні втілює комплекс важливих ініціатив, які змінюють наше суспільство на краще. Йдеться про безбар’єрність, популяризацію читання, важливі культурні ініціативи. За кордоном МЗС реалізує масштабну ініціативу Олени Зеленської з просування позитивного іміджу України та популяризації української мови – запуск україномовних аудіогідів у музеях та визначних місцях світу. Це дуже успішна співпраця на благо України», – наголосив Дмитро Кулеба.

 

Фото: Facebook Олена Зеленська; офіс Президента України

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi