Легалайз створив професію «конопляного сомельє». Що повинен вміти експерт з трави? - PostEat

пошук

Легалайз створив професію «конопляного сомельє». Що повинен вміти експерт з трави?
18-10-2019 0 2066


Після часткової легалізації марихуани в США, Канаді, низці країн Європи та Ізраїлі з’явилась нова професія — «конопляний сомельє». Він повинен вміти правильно зберігати канабіс, розрізняти різні сорти та вміти порадити препарат відповідно по побажання покупця, страв та напоїв.

Поява «конопляного сомельє» викликана необхідністю оцінки канабісу різної якості, що з’являється  в країнах, де він легалізований. Ріст світового ринку канабісу називають «зеленою лихоманкою». За прогнозами Grand View Research до 2025 року темп приросту світового ринку канабісу складатиме 35% щорічно.

В США вже з’явились винно-конопляні тури, під час яких турист може поєднати дегустацію вина на канабісу. Цікаво, що «Людина вина» 2019 року (за версією Wine Enthusiast) режисер Френсіс Форд Коппола запустив власний бренд органічної марихуани Grower’s Series.

Проблема підготовки «конопляних сомельє» в тому, що зараз не існує єдиної системи класифікації канабісу та загальних критеріїв його якості. Trichome Institute в США запустив одній з перших курсів «конопляних сомельє» та розробив власну систему оцінки і сертифікацію канабісу — Interpening.

Система Interpening базується на ідеї, що різні види канабісу містять різний вміст та набір терпенів — ароматичних речовин. «Каннабіс може містити різну кількість канабіноїдів, але один набір терпенів дає людині відчуття, що вона за годину прибере всю квартиру, а інші терпени сприяють розслабленню», — розповідають автори методики. «Конопляний сомельє» повинен вміти розрізнити аромати різних терпенів та порадити споживачу канабіс згідно з його настрою. Окрім того, він повинен знатись на регіонах вирощування канабісу, особливостях конопляного теруару, типовості, фудперінгу та ін.

Також на курси «конопляного сомельє» запрошує компанія CannaReps. У цьому році компанія провела перший конкурс серед «травників» — випускники та ентузіасти мали визначити на аромат та ефект різні сорти канабісу, зробити презентацію та порадити вдалі пари коноплі з напоями та стравами.

З огляду на прогнози, можна очікувати, що кількість таких курсі буде тільки збільшуватись. Також можна очікувати появи аналогу додатку Vivino, де споживачі будуть ділитись своїми враженнями від канабісу різних брендів і сортів.

Нагадуємо, що згідно з ст. 106 Кодекс України про адміністративні правопорушення вирощування коноплі до 10 кущів карається штрафом від 306 грн. До 50 кущів — штрафом від 1700 грн або арештом на 6 місяців чи позбавлення волі на 3 роки (ст. 310 ККУ). За зберігання від 5 грамів канабісу передбачено покарання шляхом ув’язнення до 3-х років (ст. 310 ККУ).

Фото: CannaReps



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi