пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Британського шеф-кухаря Гестона Блюменталя (Heston Blumenthal) розкритикували за інтерв’ю, де він розмірковує над причинами гендерної нерівності на кухні.
Знаменитий шеф-кухар, засновник ресторану The Fat Duck з трьома мішленівськими зірками Гестон Блюменталь нещодавно поділився своїми думками про проблеми з якими стикаються жінки на кухні. Не дивлячись на те, що жінки з успіхом працюють на різних процесах кухні та стають зірками кулінарних шоу, їх кількість на керівних посадах невелика — близько 7%.
В одному з недавніх інтерв’ю Гестон на запитання про причини нерівності відповів, що це залежить від багатьох причин, в тому числі і від культури в країні. «Я завжди працював з жінками-кухарями, але історично так склалось, що нас закладено “біологічний годинник”. Це еволюція, і одна справа працювати на повний робочий день, а інша — бути кухарем з дітьми. Це перепона. Також на кухні важкі каструлі та сковорідки. Але зараз ситуація набагато краща, ніж 15 років тому», — цитують ЗМІ Блюменталя.
Тези про «біологічний годинник» та «важкі каструлі та сковорідки» стали головними мішенями для критиків шефа.
https://twitter.com/DivaQBBQ/status/1183089755736567808
У відповідь на інтерв’ю шефа у Твіттері з’явились повідомлення з гештегами #sexisminthekitchen, #HestonBlumenthal.
#HestonBlumenthal body clock you say? I think you need to chat to my 72 year old mom who recently gave up a 30 year career as a #vetnurse restraining Rottweilers to come and haul 25kg sacks of nuts around @butter_belle HQ.
Apologise pal. #womeninfood pic.twitter.com/RKuRZ9w1sf— butterbelle (@butter_belle) October 14, 2019
В цих постах жінки-кухарі демонструють, що діти та важкий посуд не заважають їм працювати на кухні.
https://twitter.com/toomuchmother/status/1183669647981367297
Дехто з коментаторів називаю тези Блюменталя сексистськими.
Carried a baby and a pan #HestonBlumenthal #praisebe #carriedababyandapan #thisisntgilead pic.twitter.com/WZkeGQUsLa
— Anna Whitehouse (@mother_pukka) October 14, 2019
Нагадаємо, у 2019 році шефиня Вікторія Блеймі стала першою жінкою, яка очолила кухню нью-йоркського ресторану Gotham Bar & Grill за останні 35 років.
В Японії шефиня Юкі Чізуй (Yuki Chidui) з 2010 року керує суші-ресторан Nadeshiko Sushi в Токіо, де працюють тільки жінки. Заклад створено, щоб довести хибність уявлення, що жінки через фізіологічні особливості (вищу температуру тіла) нібито не можуть зробити справжні суші.
Фото: Heston Blumenthal
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi