Мішленівський шеф вважає, що жінки менш успішні кухарі через «біологічний годинник» - PostEat

пошук

Мішленівський шеф вважає, що жінки менш успішні кухарі через «біологічний годинник»
21-10-2019 0 1226


Британського шеф-кухаря Гестона Блюменталя (Heston Blumenthal) розкритикували за інтерв’ю, де він розмірковує над причинами гендерної нерівності на кухні.

Знаменитий шеф-кухар, засновник ресторану The Fat Duck з трьома мішленівськими зірками Гестон Блюменталь нещодавно поділився своїми думками про проблеми з якими стикаються жінки на кухні. Не дивлячись на те, що жінки з успіхом працюють на різних процесах кухні та стають зірками кулінарних шоу, їх кількість на керівних посадах невелика — близько 7%.

В одному з недавніх інтерв’ю Гестон на запитання про причини нерівності відповів, що це залежить від багатьох причин, в тому числі і від культури в країні. «Я завжди працював з жінками-кухарями, але історично так склалось, що нас закладено “біологічний годинник”. Це еволюція, і одна справа працювати на повний робочий день, а інша — бути кухарем з дітьми. Це перепона. Також на кухні важкі каструлі та сковорідки. Але зараз ситуація набагато краща, ніж 15 років тому», — цитують ЗМІ Блюменталя.

Тези про «біологічний годинник» та «важкі каструлі та сковорідки» стали головними мішенями для критиків шефа.

https://twitter.com/DivaQBBQ/status/1183089755736567808

У відповідь на інтерв’ю шефа у Твіттері з’явились повідомлення з гештегами #sexisminthekitchen, #HestonBlumenthal.

В цих постах жінки-кухарі демонструють, що діти та важкий посуд не заважають їм працювати на кухні.

https://twitter.com/toomuchmother/status/1183669647981367297

Дехто з коментаторів називаю тези Блюменталя сексистськими.

Нагадаємо, у 2019 році шефиня Вікторія Блеймі стала першою жінкою, яка очолила кухню нью-йоркського ресторану Gotham Bar & Grill за останні 35 років.

В Японії шефиня Юкі Чізуй (Yuki Chidui) з 2010 року керує суші-ресторан Nadeshiko Sushi в Токіо, де працюють тільки жінки. Заклад створено, щоб довести хибність уявлення, що жінки через фізіологічні особливості (вищу температуру тіла) нібито не можуть зробити справжні суші.

Фото: Heston Blumenthal

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi