Шефинею легендарного ресторану Нью-Йорка стала жінка. Вона одна з 7% жінок шефів та рестораторок світу - PostEat

пошук

Шефинею легендарного ресторану Нью-Йорка стала жінка. Вона одна з 7% жінок шефів та рестораторок світу
26-09-2019 0 1774


Шефиня чилійського походження Вікторія Блеймі очолила кухню нью-йоркського ресторану Gotham Bar & Grill. Майже 35 років цю посаду займав чоловік.

На фоні ресторанної сфери Нью-Йорка, де щодня відкриваються і закриваються заклади, Gotham Bar & Grill залишається «острівком стабільності».



З моменту відкриття у 1984 році шефом закладу  був Альфред Портале (Alfred Portale). Під його керівництвом ресторан отримав три нагороди Джеймса Берда, одну зірку Мішлен та п’ять тризіркових оглядів від New York Times. Але найголовніше, що його ім’я майже за 35 років вже асоціювалось з самим закладом.

2019 року Альфред залишив ресторан, що займатись власним проєктом Portale Restaurant. На кухню Gotham Bar & Grill прийшла 39-річна уродженка Сантьяго Вікторія Блеймі. Шефиня закінчила в Чилі Міжнародну школу кулінарних досліджень, 20 років працювала в ресторанах Австралії, Іспанії і Великій Британії.

На новій посаді вона поступово оновила меню та змінила подачі. Наприклад, класичні білі тарілки замінила на керамічні, а ряд страв виключила з меню і ввела нові.

Зараз за її нововведеннями слідують гастрокритики та інші шефи — всім цікаво, які кроки зробить Вікторія, щоб втримати постійних гостей та привернути нових. В одному з інтерв’ю шефиня закцентувала увагу на тому, що вона вірна принципам «гендерної та расової різноманітності» та сподівається, що Gotham Bar & Grill стане більш відкритим для відвідувачів.

Чи вдасться Вікторії Блеймі стати новим уособленням легендарного ресторану покажуть найближчі шефські вечері, відгуки гостей та преси. У разі успіху Вікторія стане однією з найяскравіших шефинь і рестораторок — у ресторанній сфері зразка 2019 року їх лише 7%.

Фото: Alfred PortaleVictoria BlameyGotham Bar & Grill


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi