На Київщині в поле викинули близько 60 трупів свиней, заражених африканською чумою - PostEat

пошук

На Київщині в поле викинули близько 60 трупів свиней, заражених африканською чумою
14-11-2023 0 415


У Київській області у лісосмузі поблизу села Матвіївка було виявлено близько 60 трупів свиней різних вікових груп в стадії розкладу. Про це у Facebook повідомила Миронівська міська рада.

Миронівською державною лабораторією Держпродспоживслужби були відібрані зразки біоматеріалів, які були направлені до лабораторії, яка підтвердила наявність ДНК вірусу африканської чуми в даних зразках.

Через інцидент було скликано державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Обухівській РВА, яка прийняла наступні рішення:

  • Визначити епізоотичним вогнищем АЧС територію лісосмуги біля села Матвіївка та запровадити карантин з 10.11.2023 року;
  • Визначити зоною захисту угіддя ДП «Миронівське РМРГ», свиногосподарство ФОП Литвиненко О.П. та села Вікторівка і Матвіївка з прилеглими до них територіями;
  • Визначити зоною нагляду угіддя ДП «Миронівське РМРГ», ДП «Кагарлицьке УТМР», свиногосподарства ФГ Широкоступ О.Г., ТОВ «Генетік Інвест», СТОВ «Агросвіт», ФОП Чучмій О.В., а також населені пункти Миронівської МТГ (с. Фролівка, с. Олександрівка, с. Пустовіти, с. Росава, с. Зеленьки, с. Карапиші) та частину сіл Кагарлицької МТГ.

У Миронівській міській раді додають, що в населених пунктах зон захисту та зони нагляду заборонено проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов’язаних з пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней до забійних пунктів та м’ясокомбінатів).

Читайте також:

У Києві на мусульманському ринку можуть демонтувати кіоск із фалафелем від Іяда

В Україні намолочено 71,5 млн тонн олійних та зернових культур

Хосе Андрес запустив портал «Список шеф-кухаря»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi