На Костянтинівському хлібокомбінаті випікають майже 12 тисяч буханок на добу - PostEat

пошук

На Костянтинівському хлібокомбінаті випікають майже 12 тисяч буханок на добу
20-03-2023 0 257


Попри обстріли на Костянтинівському хлібокомбінаті випікають сім тонн хліба на добу — це майже 12 тисяч буханок. Половина від усього хліба призначена для військових, а іншу половину розвозять по містах Донецької, Луганської та частково Дніпропетровської областей. Про це повідомляє Суспільне.

Костянтинівський хлібокомбінат один з двох в Донецькій області, що залишились працювати попри бойові дії. До війни тут виробляли 12 тонн хліба на добу. 

За словами заступника керівника виробництва Андрія Кошелєва, з початком повномасштабної війни обладнання з комбінату частково вивезли. Через відсутність газу, печі переобладнали під роботу на вугіллі, на якому працюють і зараз. На комбінаті у Костянтинівці виробляють п’ять видів хліба. Булки, торти та печиво випікають у цеху в Дружківці.

«Співробітників не вистачає зовсім. Останні три доби були обстріли, народ евакуюється. На сьогодні в мене не вистачає 10-12 осіб. Тому змушені перекидати, щось на Дружківський завод. Костянтинівський завод працює цілодобово. Дружківський завод також. Там виробляють близько 7-8 тонн, і це максимально, що вони можуть», — зазначив заступник керівника з виробництва Андрій Кошелєв.

Він додає, що цех з виготовлення хліба у Костянтинівці завантажений на 50%. Наразі у ньому продовжують працювати 160 працівників, а до війни було понад 200. 

Також цього року на хлібокомбінаті планують виготовити до 20 тонн пасхальної випічки. 

Фото: Суспільне Донбас

Читайте також:

В Австралії мільйони мертвих риб викинуло на берег річки

Юлія Рабін поділилась результатами майстер-класу «Український фаст-фуд»

У Львові будуть продавати баранців з масла до Великодня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi