Німкеня стала найкращим пивним сомельє світу. Вона перша жінка з таким титулом - PostEat

пошук

Німкеня стала найкращим пивним сомельє світу. Вона перша жінка з таким титулом
30-09-2019 0 1197


27 вересня в Ріміні (Італія) журі Чемпіонату світу серед пивних сомельє віддало перше місце німкені Елізі Раус (Elisa Raus). Вона стала першою жінкою в історії з таким титулом.

Чемпіонат проводиться з 2009 року під егідою Академії пивної справи Doemens (Німеччина). Цього року у конкурсі взяли участь 80 учасників з 19 країн світу.


Серед завдань конкурсу була сліпа дегустація 10 сортів пива. Учасники мали показати рівень своїх сенсорних навичок і визначити стиль пива для кожного напою.

Також сомельє мали відповісти на 50 теоретичних питань. Наприклад, потрібно було назвати найстарішу пивоварню Бельгії, яка варить траппістське пиво або пояснити причини неприємних ароматів і смаків пива.

У фіналі учасникам поставили завдання зробити публічну презентацію пива на 7 хвилин. На думку журі найкраще з завданням впоралась Елізі Раус з міста Штральзунд на півночі Німеччини. Еліза працює у пивоварні Störtebeker Braumanufaktur та відповідає у компанії за роботу з пресою та зв’язки з громадськістю. 2018 року вона посіла трете місце на Чемпіонату Німеччини серед пивних сомельє.

Еліса перша жінка в історії, яка отримала титул «найкращого пивного сомельє у світі». Її перемогу називають подоланням чергової «скляної стелі» — умовного бар’єра, який обмежує кар’єрне просування жінок.

Друге місце світової першості посів найкращий пивний сомельє Швейцарії Патрік Томі (Patrick Thomi). На третьому — німець Міхаель Фрідріх. Наступний чемпіонат відбудеться 2021 року в Мюнхені.

Фото: Doemens



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi