Новий заклад: історичний паб «Кінь у протигазі» від команди Дмитра Борисова у Вінниці - PostEat

пошук

Новий заклад: історичний паб «Кінь у протигазі» від команди Дмитра Борисова у Вінниці
27-09-2019 0 3364


Назва: Кінь у протигазі

Де: м. Вінниця, вул. Симона Петлюри, 20

Формат: історичний паб

Бюджет: ₴

«Кінь у протигазі» — це історичний паб, присвячений подіям на початку 20 століття, коли Вінниця кілька разів ставала столицею УНР, коли в Європі гримів джаз, а в Україні – бойові гармати. До створення цього закладу долучилася команда відомого ресторатора Дмитра Борисова, який у раніше за франшизою відкрив у місті бар «Білий Налив». Працюючи над концепцією закладу, команда намагалася зберегти баланс між серйозністю та легкістю, зацікавити історією міста без зайвого пафосу та повчального тону, але з великою любов’ю та уважністю до безлічі деталей.

Заклад поділяється на два зали. Перша – зала офіцерська, нагадує вишукані заклади початку 20 століття. Тут на стіні безліч мініатюр: старовинні фото, листівки та малюнки. Шукайте коней у протигазах та навіть «Грушевського-Ктулху». На великий картині – історичний момент зустрічі Пілсудського та Петлюри у Вінниці. На дзеркалі – сліди від куль. Такі ж лишилися в будинку Міської думи. Солдатська зала дещо інша за настроєм. Тут дерев’яні столи, чудернацькі високі стільки зі справжніми сідлами, а ще кулемет та шоломи часів Першої світової.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Меню досить різноманітне і презентує сучасний погляд на українську гастрономію. Наприклад, тут можна спробувати вареники з м’ясом мангалиці (49 грн) – це особлива порода, яку було виведено на Закарпатті у 19 століття в наслідок схрещення угорський свиней та дикого кабана. Наразі знову з’явилися українські ферми, на яких можна придбати цей делікатес. А ще –  паштет з печінки цесарки та фазану (59 грн), форшмак з дунайського оселедця, бігос з копченостями (119 грн), старшинська печеня зі свинини та міністерська печеня з яловичини, кнедлі з індичкою та лісовими грибами, скальки (129 грн) – чорноморські мідій по-флотськи та ще безліч смачних страв. Також є безліч настоянок (від 35 грн) та велика коктейльна карта (115 грн).

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Відкриття планується 29 вересня о 15.00 — з цього часу і аж до самої ночі всіх охочих будуть знайомити з концептом, безкоштовно пригощати закусками та хріновуою.

Фото: Кінь у протигазі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi