Новий заклад. Київ: чайна нової генерації «Бā» на Бессарабці - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: чайна нової генерації «Бā» на Бессарабці
25-07-2023 0 1000


Де: Бессарабська площа, 2

Формат: чайна

Години роботи: з 12:00 до 22:00

«Бā» – чайна нової генерації, що відкрилася на Бессарабці в тестовому режимі з 15 липня. «Наше місце – це в першу чергу ідея, що полягає в об’єднанні людей і створенні нативної атмосфери. Нас надихнули чайні початку XX століття. «Бā» – це місце, куди можна прийти не розбираючись в чаї, але пити його як справжній майстер, без снобізму та обмежень. Тут можна голосно сміятися в компанії друзів або приймати важливі рішення, насолодитися складним specialty продуктом просто, і при цьому отримати глибокий гастрономічний досвід. У перекладі з китайської назва закладу означає «8» – це щасливе число, що приносить удачу», — розповідають у закладі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В меню «Бā» 29 видів екологічного чаю з різних регіонів – в основному це Тайвань, провінції Юньнань та Фуцзянь. Заклад співпрацює з фермерами напряму, це сімейний бізнес та маленькі мануфактури, а урожай лімітований та справді дивує глибиною смаку. Кожна позиція перевіряється компанією SGS на пестициди. В колекції не тільки класика, а й багато експериментальних чаїв, наприклад, тайванський червоний Ред Джейд 18, шу пуери Сльози Ліча та Місячна Гага, які вважаються недоферментованими і мають дуже цікавий смаковий профіль. Чай заварюють різними способами: методом Гань Пао, більш звичним для Європи тіподом, варкою на вогні та альтернативним способом – на тені. Також у «Бā» можна спробувати каву hand brew, мате та нішеві десерти. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Багато уваги приділяють посуду – з кастомною керамікою від досвідчених майстрів з Цзіндечженю чай розкривається зовсім по-іншому. В оформленні інтер’єру зробили ставку на локальні матеріали з історією. «Подорожуючи селами України, ми помітили, що черепиця, якою люди стилізують свої загорожі, схожа на ту, що використовують місцеві жителі в Азії, і вирішили дати їй друге життя. Саме її ми використали для оздоблення стін та великого стола для компаній – нашій черепиці понад 80 років і вона має унікальні сліди часу. Для нас важливі деталі – це проявляється в усьому, від вибору декору і подачі чаю до навчання персоналу, яке триває кілька місяців. Чайна культура стає в Україні new wave рухом, і ми хочемо бути серед тих, хто активно її розвиває!», — зазначають у закладі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дещо з меню:

  • Заварювання чаю: Метод Гань Пао – від 300 грн. за ~1.5 л,
  • Заварювання чаю: Метод тіпод – від 260 грн. за ~ 1.3 л, 
  • Заварювання чаю: Варка на вогні – від 700 грн,
  • Заварювання чаю: Метод тен – від 500 грн,
  • Кава hand brew – 80/115 грн,
  • Мате – 300 грн,
  • Тарталетка з горгонзолою – 120 грн,
  • Цукерка Трюфель з малиною – 50 грн. 

Фото надані закладом

Читайте також про інші нові заклади Києва:

Новий заклад. Київ: вина та коктейлі у барі Rozliwine на Виноградарі

Новий заклад. Київ: кафе Esco.bar у ЖК «Галактика»

Новий заклад. Київ: пастрамі, десерти та коктейлі в Pastrami на Осокорках

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi