Новий заклад. Київ: атмосфера зламу XIX-XX віків та класичні коктейлі у Верхньому барі «Склад» на Бессарабці - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: атмосфера зламу XIX-XX віків та класичні коктейлі у Верхньому барі «Склад» на Бессарабці
27-07-2020 0 1002


Назва: «Склад». Верхній бар

Де: Бессарабська площа, 2

Формат: бар

Бюджет: ₴₴

У будівлі Бессарабського ринку почав роботу Верхній бар. Заклад розташований у центрі міста. До станції метро «Площа Льва Толстого» п’ять хвилин пішки, до станції метро «Театральна» шість хвилин пішки. Поряд вулиця Хрещатик та бульвар Тараса Шевченка.

Заклад створено компанією «Близнецы Камикадзе» («БарменДиктат») у форматі «бар у барі». Це продовження закладу «Склад», але зі своєю ідеєю та концепцією.

«Це бар про той Київ, який спокійно конкурував з будь-якою європейською столицею або навіть перевершував її. Ми вирішили відтворити епоху підйому економіки країни в 1880-1920 роках. Тоді місто переживало справжній злет всіх сфер — архітектури, фінансів, культури, суспільного життя. Час, коли все розвивалося семимильними кроками, і очолювали цей поступ люди зі здавалося б відомими іменами», — розповідають у закладі.

У закладі звертають увагу на те, що багато важливих фактів з життя відомих людей того часу не знайти у підручниках. «Наприклад, Симиренко не тільки дав ім’я сорту яблук, але й був власником кондитерської, де готували яблучне желе, яким захоплювались у Франції. Терещенко, про якого багато хто чув за назвою вулиці у центрі Києва зробив величезний внесок у розвиток залізниці в країні. І наша улюблена історія — сім’я Маршак, яка стала відома завдяки дитячому поету, але також володіла першим ювелірним домом і фабриками в Україні. Їх ювелірні вироби цінувались більше ніж «Фаберже», а фабрики виробляли понад половину продукції північно-західного регіону країни», — ведуть мову засновники.

В основу концепції верхнього бару «Склад» взяли той факт, що заклад знаходиться у стінах Бессарабського ринку 1912 року побудови. Все в закладі є частинами тієї епохи — від оригінальної цегляної кладки до вінтажної лампи з колишньої купецької садиби.

За коктейлі у закладі відповідатиме переможниця конкурсу World Class Ukraine 2019 Анастасія Гота Анастасія Гота, — «Перед стартом проєкту до нас приєдналася Анастасія Гота та посіла посаду шеф-барледі в проєктах «Склад» та Solod. Концепція меню давно була на рівні ідей, але Анастасія змогла реалізувати їх в конкретні напої. Ми робимо акцент на класичних коктейлях у нашій інтерпретації. Не забули й про сусідство з Бессарабським ринком. Пропонуватимемо гостям твісти, зокрема і на сучасну класику зі свіжими та локальними інгредієнтами».

Очікується, що кухня також буде створена в стилі зламу XIX-XX віків. Повне меню страв з’явиться через кілька тижнів, а поки гостям пропонуватимуть легкі закуски.

Фото: «Склад»

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi