Одеський ресторатор поділився рецептом ідеального люля-кебаба - PostEat

пошук

Одеський ресторатор поділився рецептом ідеального люля-кебаба
04-09-2020 0 3235


Савелій Лібкін, шеф-кухар з Одеси, у прямому ефірі приготував люля-кебаб разом з гостем — бізнесменом та лондонським ресторатором Євгенієм Чичваркіним.

Під час приготування Чичваркін зізнався, що любить стейки. «Щоб люля-кебаб не спадав з шампура, потрібно вимовляти все з кавказьким акцентом!» — пошуткував підприємець.

Рецепт люля-кебабу:

1 кг телятини

100 г сала

1 середня цибулина

1 ч.л. меленої зіри

2−3 гілочка кінзи та петрушки

300 г свинячої жирової сітки

соль та перець

Приготування:

1. Телятину звільняємо від жилок і плівок та перемелюємо на м’ясорубці разом з салом.

2. Рубаємо петрушку, кінзу і ріпчасту цибулю ножем, потім змішуємо з фаршем, а також додаємо сіль, перець і мелену зіру.

3. Тепер потрібно «вибити» вийшов фарш руками до гладкості і блиску та щільної консистенції.

4. Беремо широкий шампур і, злегка провертаючи, долонею притискаємо фарш навколо. Сформований кебаб зверху обмотуємо свинячою жировою сіткою, після чого відправляємо на одну годину в холодильник, в температуру близько нуля.

5. Охолоджені кебаби смажимо на шампурах над розжареним вугіллям. 

 

Також Савелій порекомендував присипати вуглі сіллю, щоб загасити полум’я.

Фото: Савелій Лібкін

Читайте також: 

«Це аб’юз!»: сімейна сварка мясоїда та вегетаріанки стала гарячою темою на Reddit

Страви на мангалі в ресторанах Києва

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi