пошук
Вікторія Савицька
Автор
пошук
Вікторія Савицька
Автор
Савелій Лібкін, шеф-кухар з Одеси, у прямому ефірі приготував люля-кебаб разом з гостем — бізнесменом та лондонським ресторатором Євгенієм Чичваркіним.
Під час приготування Чичваркін зізнався, що любить стейки. «Щоб люля-кебаб не спадав з шампура, потрібно вимовляти все з кавказьким акцентом!» — пошуткував підприємець.
Рецепт люля-кебабу:
1 кг телятини
100 г сала
1 середня цибулина
1 ч.л. меленої зіри
2−3 гілочка кінзи та петрушки
300 г свинячої жирової сітки
соль та перець
Приготування:
1. Телятину звільняємо від жилок і плівок та перемелюємо на м’ясорубці разом з салом.
2. Рубаємо петрушку, кінзу і ріпчасту цибулю ножем, потім змішуємо з фаршем, а також додаємо сіль, перець і мелену зіру.
3. Тепер потрібно «вибити» вийшов фарш руками до гладкості і блиску та щільної консистенції.
4. Беремо широкий шампур і, злегка провертаючи, долонею притискаємо фарш навколо. Сформований кебаб зверху обмотуємо свинячою жировою сіткою, після чого відправляємо на одну годину в холодильник, в температуру близько нуля.
5. Охолоджені кебаби смажимо на шампурах над розжареним вугіллям.
Також Савелій порекомендував присипати вуглі сіллю, щоб загасити полум’я.
Фото: Савелій Лібкін
Читайте також:
«Це аб’юз!»: сімейна сварка мясоїда та вегетаріанки стала гарячою темою на Reddit
Страви на мангалі в ресторанах Києва
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi