Олена Брайченко пояснила, чому важливо розуміти, що їжа - це частина культури - PostEat

пошук

Олена Брайченко пояснила, чому важливо розуміти, що їжа - це частина культури
14-11-2023 0 255


Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко розповіла у Facebook, що над твердженням «Їжа — це частина культури» й прийняттям цієї думки працює багато людей, аби викорінити радянський спадок сприйняття їжі, як виключно утилітарної частини нашого життя.

За її словами, гастрономія в Україні досі не сприймається ні як частина культури, а ні як частина креативної економіки. 

«Наведу приклад. Коли видавництва збільшують кількість накладів книг, це ніколи не викликає критики чи негативу, а радше схвальні коментарі про стійкість. Хоча будемо відверті, не кожна нова книжка є якісним культурним продуктом.

А от діяльність ресторанів та кафе дуже часто стають предметом для насмішок, жартів й знецінення. Й мова тут не про «гучні гуляння чи дискотеки у комендатську годину». На кпини підіймаються черги до кафе, ціни на тістечка й поява нових закладів», — пояснює Олена Брайченко.

Вона додає, що для неї, це про те, що в Україні досі «їжу», яка є частиною економічних, соціальних, творчих процесів, не сприймають важливою частиною економіки та культури.

Читайте також:

На Кіровоградщині запрацював перший McDonald’s

На Київщині в поле викинули близько 60 трупів свиней, заражених африканською чумою

У Києві на мусульманському ринку можуть демонтувати кіоск із фалафелем від Іяда

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi