Оновлення львівської кондитерської «Цукерня» від YOD Group: деталі трансформації - PostEat

пошук

Оновлення львівської кондитерської «Цукерня» від YOD Group: деталі трансформації
31-01-2024 0 903


Архітектурна студія YOD Group реалізувала проєкт трансформації легендарного львівського закладу «Цукерня», що з 2000 року був уособленням традицій і галицького кулінарного мистецтва. Львівська «Цукерня» розміщена на першому поверсі історичного будинку в центрі Львова заадресою вулиця Староєврейська, 3. Гостей приваблював стриманий аристократизм подачі та виняткова якість вигадливих кондитерських виробів, приготовлених за давніми рецептами.

«Ми прагнули не просто оновити простір культового закладу, але й дати йому нове, актуальне осмислення. Розібрати бренд «Цукерні» та зібрати його заново, підсиливши якість, шляхетність та стриманість новими візуальними проявами. Ними стали лаконізм, мономатеріали та біоштукатурка з яєчної шкаралупи. В результаті отримали світлий та емоційно комфортний інтер’єр, який не відтягує увагу від основного продукту – легендарних львівських смаколиків», – розповідає засновник YOD Group Володимир Непийвода.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Інтер’єр поєднує два основні матеріали – це мармур та унікальна штукатурка на основі яєчної шкаралупи. Італійським мармуром у теплій кремово-коричневій гамі вкриті горизонтальні поверхні інтер’єру – підлога та стільниці. 

Стіни «Цукерні» вкриті унікальним матеріалом, створеним спеціально для проекту на основі яєчної шкаралупи. «Адже яйця – це один з ключових інгредієнтів у кондитерських виробах, у тому чи іншому вигляді вони є майже в кожному пункті меню “Цукерні”. Більше тонни шкаралупи для створення яєчної штукатурки передала одна з українських птахофабрик. Щоб отримати необхідний теплий відтінок в інтер’єрі, до білої яєчної шкарлупи від птахофабрики додали 200 кілограмів рудої шкарлупи, яку зібрали кондитери «Цукерні»», — зазначає засновник YOD Group Володимир Непийвода 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Шкаралупу ретельно мили, висушували та подрібнювали до необхідної фракції, щоб змішати зі спеціальною клейовою основою — метою було досягти ефекту, щоб яєчні друзки візуально вгадувалися на поверхні стін, проте уникнути надлишкового рельєфу, щоб не чіплявся одяг гостей.

Приміщення «Цукерні» розділене на три зали. В першому, через який гості потрапляють до закладу, встановлено багатоярусну вітрину з кондитерськими виробами. Тут же розміщенні сходи на другий поверх. Другий зал має барний острів, що конструктивно перегукується з дизайном вітрини з першого залу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Поряд з барною стійкою – стільці українського бренду Woo. Третій і найбільший зал вміщує декілька варіантів розсадки, які передбачають як маленькі столи на одного-двох людей, так і довгий комунальний стіл. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Від колишнього інтер’єру в “Цукерні” залишилися перевірені часом «віденські» стільці. Їх відреставрували та частково пофарбували у білий колір. Залишили також дерев’яні основи старовинних столів, доповнивши їх круглими мармуровими стільницями. Традиційну тему підтримує також масивна антикварна шафа поряд з комунальним столом. Цей унікальний експонат періоду львівської сецесії переїхав у “Цукерню” з приватної колекції власниці закладу.

Фото: Євгеній Авраменко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi