Паризький кондитер завів Іnstagram і тепер біля його кафе постійні черги - PostEat

пошук

Паризький кондитер завів Іnstagram і тепер біля його кафе постійні черги
13-12-2019 0 704


Черга біля кафе Cédric Grolet Opéra у Парижі з’являється вже о сьомій ранку. Багатьох сюди приводить Instagram кондитера Седріка Гроле (Cédric Grolet), який зібрав півтора мільйона підписників.

Черги з’явились з першого ж дня існування кафе. Здебільшого десерти Седріка приїжджають спробувати туристи з Азії, які вважають кафе одним з must visit місць Парижа.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Here I am. 8:00 am. Waiting in the queue for the grand opening of @cedricgroletopera #cedricgroletopera

Публикация от Jean-Paul Audouy (@roodoodoo974)

У черзі можна зустріти шанувальників таланту кондитера, які роками слідкують за його успіхами. Також тут є і просто ті, хто любить солодощі.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

C’est l’ouverture @cedricgroletopera #cedricgroletopera #cedricgrolet #foodporn #foodaddict #boulangerieparis #meilleurpatissier #paris #parisianlife #avenuedelopera

Публикация от Guillaume Rosa (@guillaume__rosa)

У черзі сформувалась традиція вітати шефа та його команду оплесками та дотиком долонь. У коментарях цю традицію порівнюють з привітанням фанатами рок-зірок перед концертом.

2015 року видання Le Chef назвало Седріка шеф-кухарем року. А вже 2018 року Седрік Гроле отримав звання найкращого кондитера за версією World’s 50 Best Restaurants. Але справжня слава до нього прийшла, коли він завів Instagram та почав публікувати фотографії реалістичних та складних десертів.

За короткий час на сторінку кондитера підписались сотні тисяч читачів. На кінець 2019 року число підписників сягнуло 1,4 млн. Схоже, що Гроле претендує на звання найбільш популярного кондитера в соцмережах. Наприклад, «маестро макарон» П’єр Ерме (Pierre Hermé), який має понад 50 кафе по всьому світу (і один у сотні метрів від Cédric Grolet Opéra) забрав у своєму Instagram «лише» 400 тис. підписників.

Кафе Cédric Grolet Opéra стало повністю незалежним проєктом Седріка. Тут готують яблучний та малиновий тарт, кекс «кубик рубіка», лимонно-м’ятний пиріг, кекси з фундуком, десерт «чорний лимон», десерт «каштан», печиво, шоколадно-трюфельну піцу тощо. У кафе досі немає сайту і не планується його поява. Сторінка кафе у Facebook не оновлюється. Вся комунікація з гостями здійснюється через сторінки кафе і шефа в Instagram.

Седрік рідко дає інтерв’ю, але часто фотографується з відвідувачами кафе. Деякі гості зізнаються, що їх менше хвилює смак десерту, а більше вражає естетика страв. «Приходжу сюди, що побачити десерти та людину, яка створює таку красу», — зізналась у коментарі місцевим ЗМІ одна з відвідувачок.

Фото: Cédric Grolet Opéra

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi