PepsiCo заборонила у своїй рекламі згадки про війну та підтримку України - PostEat

пошук

PepsiCo заборонила у своїй рекламі згадки про війну та підтримку України
15-01-2024 0 487


Американська транснаціональна компанія PepsiCo під час пошуку нового PR-агентства в Україні поставила перед потенційним партнером умову виключити будь-які згадки про війну чи підтримку України та її армії в майбутніх комунікаціях. Про це повідомляє глобальна коаліція громадських організацій B4Ukraine.

Восени 2023 року під час пошуку нового PR-агентства в Україні були поставлені вимоги, згідно з якими були заборонені згадки про війну у рекламній діяльності PepsiCo. Так, необхідно виключити будь-які:

  • Згадка про війну, бойові дії, агресію, військовослужбовців, ЗСУ;
  • підтримка України, або української армії;
  • негативні конотації, що створює відчуття «небезпеки».

Коаліція B4Ukraine звернулася до офісів Pepsi в Україні та США з проханням прокоментувати цю статтю, але на момент публікації статті B4Ukraine не отримала відповіді.

Водночас у повідомленні на сторінці PepsiCo в Instagram від 17 жовтня повідомляється, що «волонтери PepsiCo роздали продуктові набори 1200 родинам з Бородянки, чиї будинки були зруйновані». У повідомленні не уточнюється, хто саме жорстоко розгромив оселі цих людей. Можливо, через те, що минулого року чистий прибуток PepsiCo в росії зріс на 333% до 525 мільйонів доларів, а компанія заплатила близько 115 мільйонів доларів податків Кремлю. Розцінюючи такі внески як підтримку економіки держави-агресора, НАЗК у вересні включило PepsiCo до списку міжнародних спонсорів війни. 

PepsiCo виробляє безалкогольні напої, соки, чипси, снеки, молочні продукти та інші продукти харчування під основними брендами Chester’s, Chipsy, Lay’s, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7Up, Simba, Snack a Jacks, Sonric’s, Tropicana та інші.

Читайте також:

Українські вина експортуються в 49 країн

У Києві припинив роботу лондонський автобус-кав’ярня

Бренд Koskenkorva оголошує старт коктейльного конкурсу «MAKE IT SUSTAINABLY»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi