Ресторан у Києві забетонував залишки давніх мурів - PostEat

пошук

Ресторан у Києві забетонував залишки давніх мурів
25-11-2022 0 465


У Києві на розі вул. Володимирської та Рейтарської два тижні тому було знайдено залишки давніх мурів. Як тільки дослідження закінчились, ресторан забетонував місце розкопок. Про це у Facebook розповіла депутатка Київради, засновниця ГО «Місто-сад» Євгенія Кулеба.

“Історія про те, як підприємці не просто чхати хотіли на історію Києва, а такі тупі, що навіть не додумалися, що на історії Києва можна заробляти.

Два тижні тому на розі вул. Володимирської та Рейтарської (там був ресторан Рибний базар) співробітники Софії спільно з Інститутом археології НАН України знайшли залишки давніх мурів. Скоріше за все — залишки кутової башти Софійської садиби часів митрополита Рафаїла Заборовського (Гетьманщина)”, — розповідає Євгенія Кулеба.

За її словами, як тільки дослідження закінчилися, ресторан відразу забетонував місце розкопок.

“Чому це дуже тупо? Бо якби ресторан додумався закрити підлогу закритої літньої тераси склом, якщо вона вже так сильно їм потрібна, то до них приходили б натовпи людей лише для того, щоб подивитися на цю знахідку. А враховуючи те, що скоро ми переможемо і увесь світ захоче приїхати до Києва, то, з такою окрасою, це б міг бути дуже популярний ресторан. А так — не піду і вам не раджу”, — додає засновниця ГО «Місто-сад».

Фото: Facebook Женя Кулеба

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi