Ресторан звільнив співробітників, які попросили афроамериканців відсісти від білих - PostEat

пошук

Ресторан звільнив співробітників, які попросили афроамериканців відсісти від білих
06-11-2019 0 1426


Дитячу команду з баскетболу у закладі Buffalo Wild Wings попросили пересісти за інший столик, бо вони сидять занадто близько до постійного гостя-расиста. Коли історія набула розголосу у Facebook, працівників закладу звільнили, а расисту довічно заборонили відвідувати ресторан.

Інцидент стався 26 жовтня у ресторані Buffalo Wild Wings у місті Нейпервілл. Дитяча команда з баскетболу та їх тренери зайшли в заклад після гри на місцевих змаганнях. Коли гості сідали за столик, менеджер спитав про їх етнічну приналежність.

На запитання тренера Джастіна Вала (Justin Vahl) яке це має значення, менеджер відповів, що в залі перебуває постійний гість-расист. Та попросив групу, яка складалась переважно з афроамериканців пересісти далі від білих. Команда і тренери пересіли за інший стіл, але через хвилину виявилось, що він заброньований. Група залишила заклад, а одна з гостей написала про інцидент у Facebook.

Пост став вірусним та отримав понад 6 тис. коментарів й 6 тис. поширень. Після розголосу в соцмережах та ЗМІ, сотень негативних оцінок та закликів до бойкоту головний офіс Buffalo Wild Wings провів розслідування інциденту. За його результатами працівників які попросили афроамериканців відсісти від білих звільнили, а постійному гостю-расисту довічно заборонили відвідувати всі заклади мережі.

Нагадаємо, що до 1960-х років в США діяла расова сегрегація. Ця система передбачала відокремлення білих американців від інших етнічних груп у громадських закладах. Початком руху за скасування расової сегрегації називають «Сидячий протест в Грінсборо».

Чотири темношкірих студенти зайняли місця для білих у кафе Woolworth’s в містечку Грінсборо і відмовились їх звільнити. До сидячого та інших форм протесту долучились тисячі афроамериканців і 1964 року расова сегрегація була визнана незаконною.

Фото: Justin Vahl

Головна фотографія: Buffalo Wild Wings

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi