Російські ресторани вперше отримали зірки Michelin - PostEat

пошук

Російські ресторани вперше отримали зірки Michelin
20-10-2021 0 1521


Нещодавно було оголошено про вихід Гіду Мішлен в Росії та проведено урочисту церемонію нагородження московських ресторанів відмітками та зірками Мішлен. А це означає що, скоріше за все, Гід Мішлен придивляється до інших країн Східної Європи та їх закладам. 
Для успішного розвитку та просування України, як гастрономічної країни на світовій арені, у нас має бути власна автентична гастроособливість — продукти, страви, шефи, ресторани, що притаманні виключно нашому регіону, вирощені локально та виробляються в Україні, створюються або засновані українцями. Це потрібно, закрема, для того, щоб чітко та зрозуміло для всієї міжнародної гастроспільноти сформулювати гастрономічну повістку, гастроцінності та цілі України. Важливо  демонструвати наші гастрономічні  надбання та  показувати, чим саме ми можемо бути цікавими для гастрономічних туристів і гурманів з усього світу. 
Росія стала 33-ю країною, де випускається Michelin, а Москва — першим містом СНД, де є ресторани, відмічені зірками та іншими знаками гіда. Michelin — один з найвідоміших і найстаріших гастрономічних гідів світу.
«Мішленівський ресторан» — це бренд, сам факт згадки ресторану в гіді, навіть без присудження зірки — визнання майстерності шеф-кухаря і всієї решти команди. Про це повідомляє Michelin.

У перший московський гід Michelin увійшли 69 ресторанів — дев’ять з них нагородили зірками, інші отримали інші позначки Мішлен. Повідомляє Michelin.

Дев’ять московських ресторанів отримали зірки Michelin. Російська столиця стала першим містом на пострадянському просторі, в якому є «мішленівські» ресторани.

По одній зірці отримали ресторани Selfie, «Белуга», Grand Cru, White Rabbit, Biologie, «Сахалин» і Savva.

Ресторани Artest-Chef’s Table і Twins Garden отримали по дві зірки Michelin.

Заклади, які рекомендовані творцями гіда, але не отримали зірки: 15 Kitchen+Bar, «Аист», Alice, Aq kitchen, Artest (Каминный зал), Aq kitchen, Assunta madre, Avocado queen, Bolshoi by Novikov, Buro ЦУМ, «Батлер», «Кафе Пушкинъ», ЦДЛ, «Чемодан», «Корнер кафе» – Новодмитровская, Cristal room baccarat, «Дарбази», «Эларджи», «Экспедиция», «Фаренгейт», Grace bistro, Гранд-кафе «Dr. Живаго», Hands, «Гедонист», La maree – Малая Грузинская, La maree – Петровка, La maree – Смоленка, Margarita bistro, Mos, Mushrooms, «Натахтари», LVL, Parisienne, Pavilion, Peshi, Pinch,Regent, «Рислинг Бойз», Semifreddo, «Северяне», «Техникум», «Ухват», «Волна», Wine and crab, Wine religion. Всього їх 45.

Спеціальну премію BIB Gourmand (де можна поїсти за помірною ціною) присудили 15 ресторанам:  Björn, «Севичерия», Delicatessen, Eva, Erwin.РекаМореОкеан, Flor, «Жеральдин», Hibiki, «Казбек», Lucky Izakaya bar, «Рыбторг», Tilda, Ugolek, Vani і Uilliams. 

Зелену зірку Michelin (за використання сезонних продуктів, скорочення відходів і еко-підхід) дали трьом ресторанам: Björn, Twins Garden і Biologie.

Фото: Twins Garden

Росія — ворог, між нашими країнами йде війна. І це болюче питання для нашої країни й наших людей. Зазначена вище новина не виключно про Росію, вона стосується насамперед стратегічного розвитку роботи Michelin. Відтак факт виходу Michelin на російський ринок дає підстави сподіватись (це питання часу, наразі складно сказати скількох років, залежить від багатьох факторів), що через певний час буде рух в сторону України. Одже українській гастрономічній  індустрії та її діячам очевидно треба активніше готуватись, проявляти себе та розвивати власний продукт. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi