2014 року шеф, телеведучий та спікер TED Кріс Хілл (Chris Hill) записав звернення до всіх, хто хоче стати кухарем. 2019 року ментор опублікував другий відкритий лист — у ньому він дає кухарям поради, які дав би сам собі на початку кар’єри.
Головні тези звернення Кріса Хілла:
Покликання — ключова умова успіху. Для того, щоб досягти чогось на кухні знадобляться важка праця і наполегливість, але без поклику ці зусилля не будуть такими ефективними;
Умови гармонії на кухні — це почуття гордості за те, що робиш і повага до тих, хто працює поряд;
Більшість хороших кухарів впевнені у собі і їх віра в себе базується на власному «его». Фіксуйте свої щоденні успіхи і розвивайте впевненість;
Дисципліна — щоденні зусилля важливі і люди помітять важку працю. Ріст шеф-кухаря збільшує навантаження, ставки будуть рости та дисципліна допоможе справитись з цим;
Успіх завжди буде недосяжною метою — після першої відзнаки ми завжди хочемо отримати нову, отримання однієї «зірки» народжує бажання отримати другу. Чим більше ми робимо зусиль в гонитві за успіхом, тим більше він віддаляється від нас. Це несправедливо щодо себе, людей, які працюють поряд і ремесла кухаря.
Пригадайте свій перший робочий день на кухні та суп, який ви зіпсували і як глузували над вами колеги. Згадайте цей жахливий запах і уявіть шлях, який ви пройшли з того моменту. Пригадайте, чому прийшли на кухню? Точно, що не заради «зірок»;
Якщо шукаєте легкий життєвий шлях — йдіть з кухні. Якщо ви шукаєте важкий шлях, сповнений самовіддачі та щоденного змісту — кухня саме те, що вам треба.
Фото: Chris Hill
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi