Співвласники пекарні Spelta стануть гостьовими продавцями у Café Maria - PostEat

пошук

Співвласники пекарні Spelta стануть гостьовими продавцями у Café Maria
25-10-2025 0 345

26–27 жовтня, у Café Maria на Слобідці будуть вихідні сповнені аромату свіжого хліба, розмов і тепла. До команди кафе на два дні приєднаються співвласники пекарні Spelta: Ілля Сьомін та Оля Гринчук, які стануть гостьовими продавцями. Вони пригощатимуть відвідувачів власним хлібом, розповідатимуть про філософію Spelta, техніку випікання та історії, що стоять за кожним виробом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ідея гостьових вихідних народилася природно, із бажання дати гостям можливість познайомитися з пекарнею особисто, почути голоси тих, хто створює хліб, який вже давно став улюленим серед київської ремісничої випічки. У Spelta вірять, що хліб передає історії, спогади і є продовженням культурної пам’яті. Тому хліби Spelta носять імена, що мають особисте коріння.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Ми в Spelta називаємо хліб не випадково, бо кожна назва має свою історію. Хліб «Славутич» — названий на честь рідного міста Іллі Сьоміна. Це наш класичний хліб і, по суті, одна з візитівок пекарні.

Хліб «Червона Слобода» — на честь села, звідки мої дідусь і бабуся, місце, де я провела дитинство і куди досі повертаюся. Певне місце сили.

Хліб «Канів» — також на честь міста в Черкаській області. У дитинстві я багато подорожувала цим регіоном, тому люблю давати хлібам назви таких місць, як спогад», —  розповідає Оля Гринчук.

У Café Maria говорять, що чекають цих зустрічей з особливим теплом. Для засновниці кафе Лейли співпраця зі Spelta, це не просто партнерство, а спільна місія створювати середовище, де якість, щирість і людяність стоять поруч.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Сподіваємось, що наші любі сусіди полюблять хліб від Спельти так само, як і ми. Весь хліб готують на заквасці, довгої ферментації, не додають поліпшувачів та консервантів. Справжній крафтовий супер якісний продукт тепер є і в нас на полиці», — говорить співзановниця кафе «Марія» Лейла Туваклієва.

Подібні формати ще один крок до того, щоб локальні колаборації у Києві ставали глибшими, ніж просто спільний продаж. Це спосіб дати гостям відчути, як створюється хліб, від закваски довгої ферментації до моменту, коли він з’являється на полиці.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Café Maria нещодавно відкрився корнер пекарні Spelta, який щодня працює з 8:30 ранку. Тут подають свіжу випічку та хліб на натуральній заквасці, а на вихідних з’являються спеціальні позиції. І тепер, після офіційного старту співпраці, у відвідувачів з’явилася нагода познайомитися з командою Spelta особисто. А також відчути історію кожного хліба не лише на смак, а й через розмову.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi