Світове виробництво вина може скоротитися до найнижчого рівня з 1961 року - PostEat

пошук

Світове виробництво вина може скоротитися до найнижчого рівня з 1961 року
14-11-2023 0 448


Світове виробництво вина цього року впало до найнижчого рівня з 1961 року, оскільки виноградники постраждали від екстремальних погодних умов. Про це повідомили у Міжнародній організації винограду та вина (OIV).

Міжнародна організація винограду та вина проаналізувала інформацію з країн, на частку яких припадає 94% світового виробництва вина. OIV пояснює низький рівень виробництва поганою погодою, включно з морозами, сильними дощами та посухою.

«Італія та Іспанія фіксують значне зниження порівняно з 2022 роком через несприятливі погодні умови. Франція стає найбільшим світовим виробником у 2023 році з обсягом, що трохи перевищує середній п’ятирічний показник.

Прогнози першого врожаю в США вказують на те, що обсяг виробництва буде не тільки вищим, ніж у 2022 році, але й вищим за середній показник, що спостерігався в останні роки», — йдеться у повідомленні.

У Південній півкулі обсяги виробництва вина, як очікується, будуть значно нижчими за показники 2022 року. Австралія, Аргентина, Чилі, Південна Африка та Бразилія сильно постраждали від несприятливих погодних умов. Тільки у Новій Зеландії рівень виробництва у 2023 році перевищить середній п’ятирічний показник.

Світове виробництво вина у 2023 році оцінюється в діапазоні від 241,7 млн дал до 246,6 млн дал, а середня оцінка становить 244,1 млн дал. Це на 7% менше, ніж у 2022 році, коли цей показник був нижчим за середній. Прогнозують, що обсяг виробництва буде найменшим з 1961 року (214 млн га), і навіть нижчим за історично малий обсяг виробництва 2017 року (248 млн га).

«Однак до цьогорічного показника слід ставитися з обережністю, оскільки все ще існують великі країни, такі як Китай, інформація про які поки що недоступна. Крім того, висока волатильність обсягів видобутку, що спостерігається протягом останніх років як на рівні країн, так і на регіональному рівні, робить прогнозування ще більш складним», — додають у Міжнародній організації винограду та вина.

Читайте також: 

Біля ТРЦ River Mall відкриють велику ковзанку просто неба

Олена Брайченко пояснила, чому важливо розуміти, що їжа — це частина культури

На Кіровоградщині запрацював перший McDonald’s

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi