Тернопільські школярі вирощують мікрозелень, яку потім продають місцевим ресторанам - PostEat

пошук

Тернопільські школярі вирощують мікрозелень, яку потім продають місцевим ресторанам
29-05-2023 0 354


У Тернополі учні шостої школи вирощують мікрозелень в рамках проєкту «Розумний город». Потім вони продають рослини місцевим ресторанам, а частину отриманих коштів передають на потреби ЗСУ. Про це повідомляє “Суспільне”.

«Для нас це дуже цікаво, бо раніше ми таких речей не пробували, оскільки територія нашої школи є невеликою. Десь щось посадити складно, а дітям для загального розвитку обов’язково ці знання потрібні. Ми погодилися на такий проєкт. Він для дітей корисний. Це зайнятість дітей, друге – це пізнавальна роль цього проєкту, і третє – це фінансова грамотність», – говорить директор навчального закладу Олександр Остапчук.

Зелень допомагають вирощувати 12 учнів.

Проєкт «Розумний город» цьогоріч вперше проводять у міській школі. Координатор проєкту Роман Комінярський розповідає, що чотири роки поспіль до нього залучали учнів сільських шкіл.

«Хотіли зайти в місто і хотіли заходити в місто з проєктом про мікрогрін. Є стелаж, установка, майже з автоматичним поливом і освітленням. Ми хотіли побудувати систему, щоб дитина розуміла, що таке бізнес, які є процеси. Здається, мікрогрін, який тут бізнес. Тут є все, є питання закупівель, десь насіння треба взяти, лоточки десь треба було взяти. Тут є питання управління процесами. Є спеціальні агрономи, які відповідають за виробництво. Є відділ збуту», – розповів він.

Проєкт «Розумний город» діє у трьох областях України. Її працівники також консультують учнів, як правильно доглядати за рослинами.

Фото: Суспільне Тернопіль

Читайте також: 

Вина SHABO отримали високі нагороди на конкурсі Le Mondial des Vins Blancs de Strasbourg

McDonald’s відзвітував про рік роботи гуманітарної програми «Продуктовий набір»

Ресторан в Естонії отримав дві зірки Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi