У Дніпрі спекли торт у формі рушника - PostEat

пошук

У Дніпрі спекли торт у формі рушника
19-05-2023 0 372


Учні та викладачі Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу випекли торт у формі вишитого рушника. Його довжина — 2,5 метри. Про це повідомляє “Суспільне”.

Навчальний заклад вирішив долучитися до гастрономічного відеоконкурсу «Незабутні гастрономічні традиції України. Вишиванка». Рушник, вишитий дружиною або мамою, вважався оберегом, тому учні та викладачі вирішили випекти торт саме такої форми.

«Чому рушник? Рушник супроводжує людину все життя: від народження до вінчання, до проводжання в останню дорогу – теж з рушником. Ікони в наших домівках теж в рушниках. Це частина генетичного коду українця», – розповіла директорка центру Ніна Войтович.

Для бісквіта використали 270 яєць, майже 7 кілограмів борошна й стільки ж цукру та 18 кілограмів повидла. Ще майже 2 кілограми цукру та 837,5 грамів білків використали для крему. Для глазурі використали 2 кг цукрової пудри та 225 грамів білків. 

Приготування зайняло два дні: в перший день випекли коржі, а наступного дня торт об’єднали й прикрашали.

Торт скуштували учні та викладачі Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу, але частину відвезли до Центру соціальної підтримки сімей та дітей у Дніпрі.

Фото: Instagram Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу

Читайте також: 

Українські винороби презентували свої найкращі вина на виставці London Wine Fair

Археологи знайшли у Вірменії 3000-річну пекарню

Нігерійська шефиня готувала впродовж 100 годин, щоб встановити новий світовий рекорд

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi