У Франції випустили кришталевий декантер для вінтажного шампанського - PostEat

пошук

У Франції випустили кришталевий декантер для вінтажного шампанського
09-12-2019 0 1138


Майстерня Baccarat та винороб Жан-Шарль Буассе (Jean-Charles Boisset) випустили кришталевий декантер за $960. Його дизайн повторює обриси чаш для вина XVIII сторіччя.

Французько-американський винороб  Жан-Шарль Буассе випустив власну колекцію винних аксесуарів Passion. Це набір різних келихів, два декантери та аксесуари для вина. Головні ідеї дизайну розробив  Буассе. Реалізували задум майстри по роботі з кришталем компанії Baccarat.

В колекції є рідкісна річ — декантер для декантації ігристих вінтажних вин. Він виконаний у вигляді сфери з тонкого кришталю з елегантним горлом на ограненій підставці.

Дизайн карафи повторює стиль келихів та чаш XVIII сторіччя. Тоді було прийнято, щоб напій ніби «летів» над столом. Форма ограненої підставки графина нагадує виноградну ягоду. Вузьке горло призначене для повільного та елегантного наливу вина у келих.

Декантація ігристого вина — рідкісна практика і зазвичай застосовується тільки для дорогих вин багаторічної витримки на кшталт вінтажного шампанського. Щоб повністю розкрити свій аромат та смак такому вину потрібен час та простір. Для цього використовують декантер.

Купити декантер для ігристого можна за $960 або $760.

Фото: BOISSET COLLECTION

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi