У Мінську запустили сервіс, де можна купити залишки ресторанної їжі зі знижками - PostEat

пошук

У Мінську запустили сервіс, де можна купити залишки ресторанної їжі зі знижками
21-11-2019 0 852


Ольга Гріньова створила Telegram-канал smachnaezhka для «порятунку ресторанної  їжі». У ньому заклади можуть розпродати залишки їжі, а користувачі купити ресторанну страву зі знижкою 30-50%.

Авторка каналу в інтерв’ю розповідає, що підгледіла ідею в Норвегії. В Європи такі ініціативи отримали назву «фудсейвінг» — люди купують страви, які не були з’їдені під час шведського столу, продукти з відкритих упаковок, страв з вітрини, які втратили привабливий вигляд.

За тиждень канал зібрав 14 тис. підписників. Коли на каналі з’являється страва-лот, користувач може оплати її на сайті та забрати у закладі протягом години. Наприклад, на каналі продавали набір з тартара з телятини та суші за 20 білоруських рублів (236 грн) замість 30 рублів (354 грн). Лот було продано менше ніж за годину.

Зараз серед партнерів сервісу близько 10 закладів. Засновниця планує залучити до 50 закладів у найближчий час.

Сервіс отримав й багато негативних відгуків. Ольгу Гріньову звинуватили у намаганні заробити на продажу звичайних страв з уявною знижкою та продажу «недоїдків». Втім, навіть критики не заперечують, що ідея фудсейвінгу викликала резонанс. 

Фото: smachnaezhka

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi