У віці 86 років помер власник виноробні Bodega Colomè Дональд Гесс - PostEat

пошук

У віці 86 років помер власник виноробні Bodega Colomè Дональд Гесс
02-02-2023 0 390


30 січня у Берні, Швейцарія, у віці 86 років помер Дональд Гесс — бізнесмен, колекціонер мистецтва та винороб на чотирьох континентах. Про це повідомляє Wine Spectator.

Народившись у Швейцарії в родині пивоварів, Гесс побудував успішну компанію з виробництва мінеральної води. Перш ніж увійти у виноробну промисловість у 1978 році, він придбав 700 акрів виноградників у долині Напа. Спочатку Гесс мав намір продавати лише виноград, але в 1983 році почав виробляти власне вино. Через три роки він відкрив виноробню Hess Collection у відреставрованій будівлі, спочатку побудованій для виноробні Christian Brothers у 1930-х роках.

Гесс почав збирати велику колекцію сучасного мистецтва, щоб виставити її як частину своєї колекції, сподіваючись залучити відвідувачів на гору Відер. У той час більшість виноробень Напи пропонували прості дегустаційні зали, а колекція мистецтв Гесса стала дуже успішною. Музей працює донині, демонструючи широкий спектр митців. До 1990-х років колекція Hess стала відомою завдяки винограду Каберне Совіньйон. Гесс також допоміг у створенні найменування гори Відер у 1993 році та став прихильником сталого сільського господарства.

Починаючи з 1990-х років Гесс також почав купувати інші виноробні, особливо в Південній Америці. До кінця 1996 року він придбав або заснував компанію Mont Gras у Чилі; Bodega Norton в Аргентині; Chateau Tahbilk, Geoff Merrill і  Peter Lehmann Wines в Австралії та Glen Carlou в Південній Африці.

В Аргентині він особливо зацікавився менш відомим регіоном Сальта, придбавши Bodega Colomè наприкінці 1990-х років. Перший урожай Colomè під його керівництвом, суміш виноградів Мальбеку і Каберне, був зібраний у 2002 році. Виноград для Colomè був зібраний зі 150-річного виноградника в долині Кальчакі в Сальті, одному з найбільш високорослих регіонів на планеті з виноградниками. Там їх висаджують на висоті до 9000 футів. Це дуже посушливий регіон, і Гесс придбав додаткові 96 тисяч акрів землі для збору води, що стікає з Андських гір.

Аргентина стала центром життя Гесса після того, як він залишив посаду голови Hess Collection у 2002 році, передавши компанію своїй падчерці та її чоловікові. До середини 2000-х років він проводив до 11 місяців на рік, живучи в Коломе. У 2009 році він побудував там ще один художній музей, цього разу присвячений виключно роботам Джеймса Терелла.

Фото: Wine Spectator

Читайте також: 

Відвідувачі ресторану заплатили $25, щоб їм розрізали їхній же торт

День Святого Валентина не за горами: назвіть таргана ім’ям колишнього і згодуйте його тваринам

80% закладів громадського харчування в України дотримуються заборони куріння — дослідження ГО «Життя» й кампанії «Молодь вільна від куріння»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi