Україна обійшла Італію, Грецію і Швейцарію в міжнародному рейтингу - PostEat

пошук

Україна обійшла Італію, Грецію і Швейцарію в міжнародному рейтингу
06-12-2019 0 3892

Партнери

Автор


Марко Черветті став найкращим шеф-кухарем за версією міжнародного гіда-рейтингу оливкових олій Flos Olei.

Звання «Ресторан 2020 року» (The Restaurant of the Year) від Flos Olei також отримали київські ресторани Positano і Le Grill, якими він керує.

«The Chef of the Year від Flos Olei — це головна нагорода для шеф-кухаря в світі оливкової олії. Я радий, що можу бути амбасадором цього видатного продукту в Україні», — зазначив Марко Черветті, бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group, шеф-кухар Positano і Le Grill.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Flos Olei називають «Біблією оливкових олій у світі» і найважливішою публікацією галузі. Це один із найбільш авторитетних міжнародних гідів-рейтингів оливкових олій Extra Virgin, які суворо відбираються групою експертів-дегустаторів під керівництвом редактора й видавця Марко Ореджіа (Marco Oreggia). За значущістю Flos Olei часто порівнюють із ресторанним гідом «Мішлен» і винним рейтингом Роберта Паркера.

Вперше в історії Flos Olei нагороду The Chef of the Year отримав шеф-кухар, що працює в Україні, а найкращими були названі українські ресторани. Минулого року звання отримали шеф-кухар Андреа Періно і його Ristorante Al 588 (Італія). Крім Італії, за останні п’ять років нагороджувалися шеф-кухарі та їхні ресторани з Греції (2017) і Швейцарії (2016).

Марко Черветті займається популяризацією оливкової олії більш як 10 років. Першим був проєкт відновлення оливкових дерев у Грузії. Як бренд-шеф він приєднався до Fozzy Group у 2015 році й займається розвитком ресторанних проєктів «Сільпо», Le Silpo, «Сільпо» Resto, ресторану неаполітанської кухні Positano.

Щороку фахівці Flos Olei досліджують сотні видів оливкових дерев і сортів олій з усіх країн, які їх виробляють. У Flos Olei 2020 вивчили 720 видів оливкових олій від 500 виробників із 53 країн на 5 континентах, а також представили 85 карт світу оливкових районів, куди можна приїхати на дегустацію. Flos Olei також вручає три спеціальні нагороди тим, хто продає, просуває і поширює культуру оливкового сектора: імпортерам, шеф-кухарям і ресторанам, а також міжнародним організаціям. Fozzy Group отримала нагороду Flos Olei 2014 за внесок у розвиток культури споживання преміальних оливкових олій.

Positano — це атмосферний ресторан-піцерія неаполітанської кухні в Києві. Шеф-кухар Марко Черветті й всесвітньо відомий піцайоло Енцо Кочча, засновник піцерії La Notizia, рекомендованої «Червоним гідом Мішлен», створили меню закладу – переважно зі страв неаполітанської кухні. Тут ви знайдете традиційні й авторські піци, які готують у дров’яній печі Stefano Ferrara, пасту fresca, закуски, основні страви та десерти, унікальну карту натуральних італійських вин і преміальні оливкові олії від Власного імпорту «Сільпо».

 Le Grill — ресторан, розміщений на території делікатес-маркету Le Silpo. Надихнувшись гастрономічними форматами Італії, Лондона і Нью-Йорка, команда створила багатофункціональну концепцію: крім купівлі їжі, ви можете відвідати авторський ресторан з меню від Марко Черветті, випити кави або вина, а також попросити приготувати вибраний у м’ясному відділі стейк чи морепродукти з акваріума поряд. Як ресторан, Le Grill має потужну технічну базу: хоспери, камери для дозрівання м’яса, пекарні, кондитерський цех. Безпосередньо поруч — відділи свіжих продуктів, є колекція вин і лінійки преміальних оливкових олій.

 Fozzy Group отримала нагороду Flos Olei 2014 за внесок у розвиток культури споживання преміальних оливкових олій. Десять років тому компанія першою привезла до України преміальні олії-переможці з гіда-рейтингу Flos Olei: це були 19 найменувань олій із 7 країн світу, визнаних найкращими за рейтингом Flos Olei 2011, а також свіжовіджату оливкову олію першого врожаю Frescolio. І продовжує привозити їх до України щороку.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi