В Києві почався продаж побокально вина першого українського «гран крю» - PostEat

пошук

В Києві почався продаж побокально вина першого українського «гран крю»
19-08-2019 0 1156


15 серпня в барах Like a local’s wine bar почався продаж побокально одного з найдорожчих українських вин — Cabernet Vaja Grand Cru 2015. Пляшка першого українського «гран крю» винарні Shabo коштує 950 грн, келих вина — 190 грн.

Виноград для Cabernet Vaja Grand Cru 2015 збирали вручну та відсортовували у кілька етапів на спеціальних вібростолах. Ферментація й витримка проходила у французьких дубових бочках. Купаж вина обрано власником винарні Важою Іукурідзе.

Втім, головна особливість вина — теруар. На винарні Shabo останні 10 років займаються дослідженням ґрунту і клімату свого регіону (Білгород-Дністровський район, Одеська область). І для Cabernet Vaja Grand Cru 2015  використані ягоди, що виросли на найкращих виноградниках. У Франції такі ділянки називають grand cru («гран крю»).

Сомельє Олег Кравченко (Найкращий сомельє України 2011 року) один з перших спробував вино і поділився враженнями, — «Класичний приклад вина «каберне совіньйон» зі своїм класним стилем. В ньому є типові сортові аромати — ноти чорної смородини, не перезрілої, не джему, а саме стиглих свіжих ягід. Присутні легкі відтінки спецій, чорного перцю. Кислотність поки що превалює над танінами і вину ще треба полежати». За словами знавця вино приємно пити вже зараз, але його потенціал витримки — 10-15 років.

Фото: Desdoigts & Associés

 

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi