В Україні зафіксували першу смерть через коронавірус - PostEat

пошук

В Україні зафіксували першу смерть через коронавірус
13-03-2020 0 1629


Перший летальний випадок через коронавірус СOVID-2019 в Україні. В інфекційному відділенні лікарні міста Радомишль (Житомирська область) померла 71-річна жінка. Про це повідомив Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

1 березня жінка повернулась з Польші до Радомишля, що в Житомирській області. Погано почувала вона себе з 3 березня, проте звернулась до лікаря лише 12 березня, коли їй стало зовсім зле. «Швидка» госпіталізувала її в інфекційне відділення лікарні у місті Радомишль. Лабораторні тести підтвердили, що в неї коронавірус.

У п’ятницю зранку вона перебувала на апараті для штучної вентиляції легень. Але на жаль, врятувати її життя не вдалось. Наразі встановлюються особи, які контактували з нею.

Як заявив Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на прес-брифінгу, в постійному контакті з хворою перебували 6 осіб, які мешкають в приватному будинку в Радомишлі. Але в них також були гості, було встановлено четверо осіб, серед яких двоє – місцеві мешканці, і ще двоє – кияни.

«Всі вони будуть знаходитись на обсервації», — заявила адміністрація.

Також, як окремо підкреслив директор лабораторного центру Зіновій Парамонов, ця жіночка 8 березня відвідувала місцеву церкву. Є припущення, що уражених смертельно-небезпечним вірусом може бути набагато більше.

«8 березня вона відвідувала церкву і ви, напевно, всі знаєте, як люди похилого віку приходять до церкви: йдуть до образа, до нього підходять майже всі присутні, прикладаються», — попередив директор лабораторного центру Зіновій Парамонов.

 

Читайте також: 

Коронавірус живе в організмі людини до п’яти тижнів після зараження — дослідження

В Ірані 27 людей загинули вживаючи метанол для захисту від коронавірусу

У Вєтнамі через епідемію коронавіруса розробили рецепт екзотичного хліба

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi