В Україні видано перше свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення — його отримав сир «Гуцульська овеча бриндзя» - PostEat

пошук

В Україні видано перше свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення — його отримав сир «Гуцульська овеча бриндзя»
11-12-2019 0 1391


Міністерство розвитку економки, торгівлі та сільського господарства України 11 листопада видало перше свідоцтво про реєстрацію права про використання зареєстрованого зазначення походження товару. Його отримала «Гуцульська овеча бриндзя» і стала першим українським географічним зазначенням, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС.

Свідоцтво було видане за запитом громадської спілки «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів». Марка географічного зазначення є знаком, що наноситься на продукт і посвідчує його високу якість, довгу традицію виробництва й особливий зв’язок з територією, де його виготовляють.

«Гуцульська овеча бриндзя» виготовляється на літніх високогірних пасовищах з гірського овечого молока відповідно до традицій, які беруть свій початок в Карпатах ще з XV століття. Зона її виробництва — Закарпаття, Івано-Франківська та частину Чернівецької області.

Фото: Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi