пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
На сайті Єврокомісії повідомляється про затвердження двох нових захищених географічних зазначень (PGI) — Norsk Vodka / Norwegian Vodka та Norsk Akevitt / Norwegian Aquavit. Серед аргументів для затвердження називають традицію виготовлення «норвезької горілки» у Бергені з 1531 року.
Згідно з повідомленням «норвезька горілка» може бути виготовлена з зерна чи картоплі на шляхом дистиляції на території Королівства Норвегія. Відома споживачам нейтральним ароматом та чистим смаком, що робить її ідеальною основою для коктейлів.
We registered two new Geographical Indications from Norway!
Norsk Vodka: https://t.co/m0GVaSKSP5
and Norsk Akevitt: https://t.co/dsr0LGglRY pic.twitter.com/I9wT6HppTe— EU Agriculture (@EUAgri) February 6, 2020
Друге захищене географічне зазначення «норвезький аквавіт» (Norsk Akevitt / Norsk Aquavit / Norsk Akvavit / Norwegian Aquavit ) відноситься до алкогольного напою, виготовленого шляхом дистиляції з картоплі, під час дистиляції використовуються трави та спеції, а напій проходить додаткову витримку у дубових бочках. Готовий напій має м’який смак, аромат з відтінками кмину, кропу тощо. Головною відмінністю «норвезького аквавіту» названо витримку у дубовій бочці.
Нагадаймо, що восени 2019 року Верховна Рада ухвалила закон про охорону географічних зазначень. Також було видано перше свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення — його отримав сир «Гуцульська овеча бриндзя». В інтерв’ю виданню PostEat рестораторка та винна експертка Євгенія Ніколайчук розповіла, що географічні зазначення допомагають захистити виробників якісної продукції та отримати державну підтримку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi