Винний критик Джеймс Саклінг назвав вино, винарню і винороба десятиліття - PostEat

пошук

Винний критик Джеймс Саклінг назвав вино, винарню і винороба десятиліття
28-01-2020 0 1740


Ексредактор авторитетного винного журналу Wine Spectator, а нині незалежний винний експерт Джеймс Саклінг поділився своїми думками, щодо найкращої винарні, винороба і вина світу.

На думку Саклінга, звання «Винарні десятиліття» заслуговує італійський виробник вина «Массето» (Masseto) з зони Болгері у регіоні Тоскана. Винний критик ставить винарню і зону в один ряд з Бордо та Бургундією. Саклінг звертає увагу, що зараз ціна вин «Массето» сягає $800 за пляшку, а попит на них такий великий, що вже через тиждень після релізу не лишається жодної.

Причини успіху винарні критик бачить у філігранній роботі з сортом винограду мерло та розумінні терруару Болгері. Вино з сорту мерло від «Массето» Саклінг називає «Петрюсом Тоскани». Вважається, що виноградники для топових мерло «Массето» визначив енолог Андрій Челищев, який деякий час жив в Києві та 1920 році емігрував спочатку в Західну Європу, а пізніше в США.

Вином десятиліття Саклінг назвав ассамбляж (суміш) червоних сортів винограду Almaviva 2017 року врожаю з Чилі. Вино виготовлене з винограду сорту каберне совіньйон з додаванням винограду сорту карменер, пті вердо, каберне фран та мерло. На дегустації Джеймса Саклінга вино отримало максимальну оцінку 100 балів. Він назвав його «ідеальним прикладом балансу та неймовірних перспектив розвитку з роками».

Виноробом десятиліття згідно з версією експерта став Філіп Даллюен (Philippe Dhalluin). Він керує проєктами винної компанії «Барон Філіп де Ротшильд» (Baron Philippe de Rothschild) у різних країнах світу — «Шато Мутон Ротшильд» (Château Mouton Rothschild) та «Шато Клер Мілон» (Château Clerc Milon) у Бордо, винарнею Almaviva у Чилі, Opus One у долині Напа в Каліфорнії.  Вважається, що саме Даллюену запровадив на винарнях Ротшильд системи селекції винограду, які забезпечили винам чистоту аромату і смаку, складну органолептику та вираження терруару.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У 2017 році виробник шин та власник ресторанного гіда Michelin Company купив 40% акцій журналу про вино Wine Advocate та сайту засновника журналу Роберта Паркера. У листопаді 2019 року стало відомо про купівлю всієї долі видань.

Фото: jamessuckling.com

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi